Dom i porodica

Neka vam dom uvek izgleda uredno i sa stilom: Uz ove savete vikende ćeš provoditi bez generalke!

Čist i pospremljen dom svima nam je bitan, međutim danas nam zbog mnoštva obaveza i ubrzanog životnog tempa, baš i ne preostaje puno vremena za kućne poslove.

18.07.2019. - 14:00h
Čišćenje
Čišćenjefoto: Depositphotos/shotsstudio

Većina nas često odgađa čišćenje i pospremanje za vikend.  Umesto da se odmaramo, moramo da obavimo stotinu poslova po kući. Ako vam je takva situacija poznata i želite da naučite kako da se bolje organizujete kad je pospremanje kuće u pitanju, ovih par trikova i stilskih saveta će pomoći da vaša kuća uvek izgleda čisto i uredno.

Peškiri
Peškiri foto: Depositphotos/tashka2000

Složeni peškiri u kupatilu

Jedan od najboljih stilskih trikova za lepo i uredno kupatilo svakako su peškiri. Umesto da budu razbacani i zgužvani, potrudite se da pronađete posebno mesto za njih, na kome su uvek lepo složeni. Na taj način, kupatilo će uvek izgledati uredno. 

Cveće
Cvećefoto: Depositphotos/AGLPhotoproduction

Kupite sveže cveće

Buket svežeg cveća oplemeniće svaku prostoriju i dati joj posebnu dozu svežine. Osim toga što lepo izgleda, prostorija u kojoj je cveće odaje utisak da je sve čisto i uredno. Izaberite mirišljavo cveće poput ruža ili hortenzija i dom će vam istog trena odisati otmenošću bez mnogo truda.

Jastučići
Jastučićifoto: Depositphotos/khongkitwiriyachan

Uredni dekorativni jastučiči

Lepo uređena dnevna soba često ima više veze sa samim dekorom nego čišćenjem. Ako imate ukrasne jastuke u dnevnom boravku, neka vam oni uvek budu lepo nasloženi. To ne iziskuje puno vremena, a bitno deluje na celokupni utisak. Pokrivače uredno presavijte na kauču, a ostale možete da držite u dekorativnoj korpi.

Čista sudopera
Čista sudoperafoto: Depositphotos/lunamarina

Pospremljeno suđe

Umesto da gomilate hrpe prljavih sudova, probajte da usvojite naviku da operete sve za sobom svakog puta kada nešto uprljate. To će omogućiti da kuhinja uvek izgleda čisto i uredno.

Minimalistički stil
Minimalistički stilfoto: Depositphotos/scornejor

Usvojite minimalizam

Minimalistički način života u poslednje vreme postaju sve popularniji i to sa razlogom. Gomilanje nepotrebnih stvari, dekoracije, odeće itd. loše će uticati na prostor i energiju koja u njemu vlada. Barem jedanput nedeljno izdvojite nekoliko minuta da pospremite nakupljeni nered.  Bacite stvari koje više ne koristite ili nemaju nikakvu svrhu. S manje stvari svaki dom će izgledati lepše i urednije.

Poslužavnik
Poslužavnikfoto: Depositphotos/manera

Investirajte u ukrasne poslužavnike

Na Instagramu i Pinterestu možete pronaći inspiraciju i ideje kad je u pitanju dekoracija doma. Ukrasni poslužavnici izgledaju vrlo lepo, a ujedno su i praktični. Možete ih staviti u kupatilo za kozmetičke proizode i parfeme, na noćnom ormariću, u dnevnom boravku na stočiću itd. Uz ovaj jednostavan trik vaš dom će delovati elegantnije i organizovanije.

Izvor: zena.hr