Dom i porodica

Rešite se mrava zauvek: Napravite domaći sprej i uživajte u svom domu bez ovih napasti!

Ljudi koji žive u kućama, u prigradskim i seoskim naseljima znaju o kojoj napasti pričamo. Kako krene lepo vreme, tako mravi uđu u kuću i bez obzira koliko se trudili da ih izbacite - tu leka nema!

17.06.2019. - 08:15h
Mravi ne vole miris sirćeta jer im on ometa tragove feromona
Mravi ne vole miris sirćeta jer im on ometa tragove feromonafoto: Depositphotos/dlpn

Probali ste razna "oprobana" sredstva poput detaljnog usisavanja, posipanja sode bikarbone i praška za pecivo po ćoškovima? Kuću ste iscrtavali "kineskom" kredom tako da sada izgleda kao mesto zločina, ali kako koja mrva padne oko nje se skupi horda mrava koja vam ceo dan titra pred očima...

Priviđaju vam se i tamo gde ih nema?

Pokušajte sa ovim "domaćim" srestvom. Predstavljamo vam recept za domaći sprej koji ubija mrave:

Potrebno je:

- 30 kapi eteričnog ulja nane

- 10 kapi eteričnog ulja karanfilića

- 15 kapi eteričnog ulja pomorandže

- Pola šolje belog sirćeta

- Pola šolje vode

Sve ovo stavite u raspršivač, dobro promućkajte i isprskajte sve ćoškove u kući ili oko ormara i svuda gde ste videli mrave ili gde bi oni mogli da uđu u kuću.

Držite sprej nadomak ruke pa ga redovno koristite, a možete i da natopite pamučne krpice sa ovom tečnošću i stavite ih tamo gde se mravi najviše pojavljuju.

Sirće je delotvorno i samo protiv mrava, a ako mu dodate ova eterična ulja zauvek će ukloniti ove napasnike iz vašeg doma.

Mravi ne vole miris sirćeta jer im on ometa tragove feromona. Sirće ima tu moć i da ubije mrave, pa sa njim isprskajte kolonu mrava u kući, sačekajte par minuta i samo mrtve mrave pokupite papirnim ubrusom.

Izvor: Stil