Ceo život pogrešno perete peškire: Uz ova 4 saveta biće ponovo meki kao da su novi!

Svi obožavamo da koristimo nove peškire, ali nažalost posle trećeg ili četvrtog pranja, oni već ogrube kao da smo ih kupili davno. Svi misle da je potrebno ubaciti više omekšivača i tako održati mekoću peškira, međutim to nije tačno.

Svi misle da je potrebno ubaciti više omekšivača i tako održati mekoću peškira, međutim to nije tačno..., foto: Depositphotos/Tinatin1
Svi misle da je potrebno ubaciti više omekšivača i tako održati mekoću peškira, međutim to nije tačno..., foto: Depositphotos/Tinatin1
.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da imate mekan peškir mesecima nakon što ste ga kupili.

1. Perite u hladnoj vodi

Mnogi misle da peškire treba iskuvavati na visokim temperaturama, ali istina je da oni zbog toga ogrube, a fleke se zapravo lakše skidaju u hladnoj vodi.

2. Prestanite da koristite omekšivač

Omekšivači oštećuju tkaninu, a ono što treba da uradite je da ubacite tenisku lopticu u bubanj mašine da bi ona ravnomerno mešala peškire i vratila im mekoću.

3. Ne sipajte prašak "od oka"

Čitajte uputstva na poleđini ambalaža i sipajte onoliko koliko je predviđeno jer previše ogrubljuje tkanine koje perete.

4. Ne sušite peškire predugo

Oni dobro upijaju vlagu, pa ako ih stavljate u mašinu za sušenje veša, uključite najkraći ciklus sušenja i pustite da se do kraja osuše na svežem vazduhu.

Izvor: Kurir