Smešna strana roditeljstva: Ovih 10 groznih stvari verovatno će i vaše dete uraditi u nekom trenutku

To su stvari koje odraslom čoveku ne bi ni pale na pamet, stvari koje se ne pominju za stolom, a i nisu baš higijenske. Svakako da svaki roditelj ima neku anegdotu, a mi vam predstavljam 10 'najgroznijih'.

Stvari koje rade, odraslima ne bi ni pale na pamet, foto: Depositphotos/Mirage3
Stvari koje rade, odraslima ne bi ni pale na pamet, foto: Depositphotos/Mirage3
.

Možda će vas iznenaditi, ali deca...

1. Rade stvari sa užinom koje nemaju veze sa jelom
Spremali ste pažljivo užinu kako bi imala ukus i teksturu koji će zadovoljiti sve zahteve predškolca. A jeste li znali da užina takođe može da bude sjajna tapeta na zidu? Ne možete da nađete lepak? Užina može da bude sjajna alternativa.

2. Kake u javnom bazenu
Ah da, vrhunac blama. Iako ste se osigurali - vaše dete je išlo na nošu pre bazena, ono je ipak odlučilo da radije pokaki svoj kupaći kostimčić nego da ode u WC koji je udaljen dva metra. Ako imate "sreće", druga opcija je da će po bazenu plutati plovak. Tada jedino možete da odnesete smrdljivca umotanog u WC, odložiti za kasnije psovke i diskretno upozoriti osoblje. Ili ako ne to, onda zovete vatrogasce, policiju i vojsku i organizujete hitnu evakuaciju.

3. Nepotrebno traće svoju brzinu. Tokom večere.
Deca će se izmotavati sa otpacima hrane, a onda će brzo zgrabiti šargarepu sa stola. Na svu sreću ova navika nestaje pre puberteta.

4. Kopaju po podu automobila u potrazi za starom hranom - da bi je pojeli!
Otvorite vrata od automobila i vidite da vaše dete srećno mljacka. Kad otvori usta, shvatite da su to ostaci od prošlogodišnjeg uskršnjeg zeke.

5. Prave nespojive kombinacije hrane
Zovite to kulinarskom radoznalošću. Ili je možda samo samoubistvo u pitanju. Možda samo žele da vide šta će se dogoditi kada govedinu koju ste postavili na sto, pomešaju sa gutljajem mleka i počnu da se dave. Zar nikad niste imali jaku potrebu da otkrijete kako su čudne jabuke kad ih prekrijete kečapom?

6. Koriste sve sem salvete za brisanje
Rukavi, nameštaj, pa čak i hrana. Sve je to igra! Kao i pećinski čovek, mala deca će se radije obrisati o nešto što moraju da nose ceo dan, nego da iskoriste salvetu.

7. Cele nedelje se šetkaju i uživaju u istim gaćicama
Nekako im je lakše da samo navuku stari veš posle tuširanja nego da uzmu čist. Ista je situacija i sa čistom garderobom. Sve dok vi ne krenete da perete veš i u mašinu stavite sedam pari svojih farmerki i samo jedne dečije gaćice, te shvatite šta se dešava i povratite u sebi.

8. Skladište hranu u svojim ustima duže nego što traje hibernacija kod medveda
Izgleda da ima smisla neprestano žvakati isti komad mesa koji ne volite i skladištiti ga među obraze, nego da ga samo progutate i završite sa tim. Dok vaše dete konačno završi sa ćuretinom, ona se pretvorila u pire, izazivajući nevericu kod vas.

9. Naliju se mlekom pre nego što provere datum upotrebe
Shvatamo, deca budu žedna. Ali da li je toliko teško da pitaju koliko već to mleko stoji otvoreno u frižideru, pre nego što uzmu gutljaj? Nismo sigurni da ste baš veliki fan dijareje.

10. Koriste nešto drugo umesto toalet papira
Kako rastu i postaju sve samostalniji, želeće da sami obrišu svoju guzu. Ko ih može kriviti za to? Ali smatrajte da ste upozoreni, ako ostanete bez toalet papira, takođe možete da se pozdravite sa tim peškirom za brisanje ruku. Kada im čestitate na ovom podvigu, izbegnite bacanje "petaka" jer vam na ruci može ostati trag njihovog minulog rada.

Izvor: yumama