Upozorenje majke čiji je sin izgubio cirkulaciju u nožnim prstima samo zbog jedne dlake

Pročitajte upozorenje majke čiji je sin zamalo izgubio prstiće na nozi jer mu se oko njih obmotala njena dlaka.

Ilustracija, foto: Depositphotos
Ilustracija, foto: Depositphotos
.

Dečak star tek 10 nedelja se još oporavlja nakon što je skoro izgubio četiri nožna prstića jer mu se za stopalo zapetljala mamina kosa. Majka je 15 minuta pokušavala da ukloni vlas obmotanu oko prstića, a na kraju je morala da je odseče makazama na više mesta. Zato sada druge roditelje savetuje na šta da pripaze.

Kako kaže detetova majka, bebi je kosa zaustavila cirkulaciju u stopalu, i to na barem 12 sati.

"Bilo je to užasno iskustvo", komentarisala je dečakova majka Aleks Aptaun (26). Ispričala je da ju je usred noći probudilo Ezrino plakanje.

Zabrinuto je počela da ga pregleda, a onda je videla svoju dlaku između nožnih prstića; dugu smeđu vlas njene kose koja je zaustavila cirkulaciju.

"Moralo je da prođe 12 do 14 sati jer sam dlaku videla tek ujutru", ispričala je Aptaun i dodala da ju je iznenadilo kako je zategnuta dlaka bila kad ju je povukla, te da je detetu obmotala tri ili četiri nožna prstića. Ezru je odvela u lokalnu bolnicu gde mu je je doktor dao antibiotsku kremu za njegove nožne prstiće.

Majka napominje da se grozno osećala zbog svega što se dogodilo kao i da se bojala da Ezra ne ostane bez prstića samo zato što nije na vreme videla jednu vlas kose.

"Jako pazim na sigurnost kad se radi o deci", rekla je Aleks i dodala kako nikad nije očekivala da se ovakvo što njoj može dogoditi. Ezra se oporavio, cirkulacija mu se vratila i prstići su mu bolje.

"Moj savet svim roditeljima je da dobro pogledaju ima li negde neka 'zalutala' dlaka dok presvlače dete, menjaju mu čarapice ili ga kupaju te da dečju robicu pre odevanja bebe okrenu na drugu stranu; da budu potpuno sigurni da nije ostala neka dlaka na njoj", savetovala je drugim roditeljima majka čiji je sin skoro ostao bez prstića.

Upozorenje mame čiji je sin imao dve operacije: Roditelji nisu ni svesni koliko kokice mogu biti opasne za decu (FOTO)

Napomenula je i da se dlaka kose može zapetljati bilo gde a da roditelji ne primete, pa čak i u peleni ili u čarapici.

Može se detetu omotati oko stopala ili prstića, pa čak i pupčane vrpce kod tek rođene dece, i to tako čvrsto da može probiti kožu ili zaustaviti cirkulaciju na bilo kojem od tih mesta.

"Dlaka lako može ostati i u bubnju mašine pa treba pripaziti i kad na dete stavljate nešto tek oprano", upozorila je Upton druge roditelje da bi se što manje ovakvih situacija događalo.

Izvor: yumama.com