Neobični trikovi za čišćenje: Sve što vam je potrebno, imate u kuhinji!

Evidentno je da je čišćenje dosadan i naporan posao za svakoga jer zahteva vreme koje biste verovatno radije potrošili na odmor, uživanje i druženje s bliskim osobama i prijateljima. Ipak, čist prostor u kojem svakodnevno boravite označava sigurnost za vaše zdravlje i čini da zaboravite na frustraciju koje donosi nered oko vas.

Unesite prirodne &novitete& u svoju rutinu čišćenja, foto: Depositphotos
Unesite prirodne "novitete" u svoju rutinu čišćenja, foto: Depositphotos
.

Kako biste same sebi olakšale proceduru čišćenja, pokušajte u svoju rutinu da unesete dašak noviteta - poput zanimljivih trikova uz koje će vam čišćenje postati manje dosadno, a pritom vam neće oduzeti mnogo vremena.

JABUKOVO SIRĆE ZA KAMENAC

Jabukovo dirće koje najčešće koristimo u domaćinstvu za pripremanje raznih jela i salata, može da posluži i kao idealno sredstvo za čićenje kamenca u vašem kupatilu. Dovoljno je da njime natopite neku staru krpu koju ćete kasnije baciti i ostavite je da deluje na površinama na kojima želite da uklonite kamenac. Nakon otprilike sat vremena, kamenac će toliko omekšati, da ćete ga na kraju vrlo lako ukloniti i obrisati.

SODA BIKARBONA ZA NEPRIJATNE MIRISE

Soda bikarbona idealan je saveznik za uklanjanje neprijatnih mirisa u vašem domu. U jednu posudu sipajte malo sode i ostavite je u frižideru preko noći. Ona će upiti sve neprijatne mirise koji su se navukli od pojedine hrane. Takođe, možete je staviti i u cipele preko noći i kasnije samo istresti prah. Cipele će biti potpuno neutralnog mirisa.

LIMUN

Ova super namirnica nije samo najbolji saveznik u jačanju imuniteta i brizi da vašem organizmu osigurate dovoljno vitamina C. On je i savršeno sredstvo za rešavanje neprijatnih mirisa iz mikrotalasne, za čišćenje daske za sečenje, pa čak i kao omekšivaš za veš u slučaju da vam nestane, a nemate vremena da odete u nabavku.

PROKUVANI CIMET ZA NEPRIJATNE MIRISE U PROSTORIJAMA

U slučaju da vam se ne sviđa citrusni miris, alternativa u rešavanju neprijatnih mirisa u domaćinstvu može da bude i prokuvani cimet.

NEDOSTUPNE POVRŠINE NA PROZORIMA NA STOLARIJI OČISTITE POMOĆU ŠTAPIĆA ZA UŠI I ŠTAPIĆA ZA RAŽNJIĆE

Poznata vam je situacija pranja prozora i mučenja sa skidanjem prljavštine sa tankih proreza u prozorima? Rešenje je vrlo jednostavno. Pokupite naslage štapićem za uši ili štapićem za ražnjiće umotanim u toalet papir.

Izvor: Žena.hr