Surogat majka (50) rodila petoro dece drugim ženama: Zavisna sam od trudnoće! (VIDEO)

Njena najmlađa kćerka ima 23 godine i razmišlja o tome da i ona krene majčinim stopama. Didi je ponosna: "Divno je što sam imala priliku da je podstaknem na to"!

.

Didi Peri (50) iz Dalasa u SAD-u počela je sa surogat majčinstvom pre otprilike osam godina, 16 godina nakon što je rodila poslednje od svoje troje dece.

Parovima koji su imali problema sa postizanjem i održavanjem trudnoće, nosila je i na svet donela petoro dece, poslednje malo pre svog 50-og rođendana. Svaki put su lekari u njenu matericu umetnuli oplođena jajašca pravih roditelja, i dalje je sve išlo glatko.

Kada su ta deca provirila svoje glavice u porođajnoj sali, njihovi roditelji su plakali od sreće.

"Teško je rečima opisati koliko su to bili emotivni trenuci. Teško mi je da opišem kako sam se ja osećala dok sam ih gledala kako prvi put uzimaju svoje dete u ruke, gledaju ga i plaču od sreće. Bilo je to neverovatno", ispričala je, a prenosi Daily Mail.

Didi kaže da joj je glavna motivacija bila da pomogne parovima koji su silno želeli da imaju dete. Priznaje i da je uživala dok je bila trudna. Kada je osećala mrdanje živog bića u sebi, osećala se zdravo, pa u šali kaže da je zavisna od trudnoće.

Nikada nije imala problema da se odvoji od te dece nakon što ih je rodila, jer je bila svesna od samog početka da to nisu njeni mališani.

Iako mnoge žene pristaju da budu surogat majke zbog novca, Didi tvrdi da njoj to nije bilo na prvom mestu, već dodatni bonus. Mnogi parovi traže mlađe žene da nose njihovo dete, ali bilo je i onih kojima Didine godine nisu smetale.

"U početku sam planirala da nosim dete jednoj porodici, ali nakon tog iskustva čistog zadovoljstva, znala sam da to moram da ponovim. Zahvalna sam što sam pronašla parove kojima nije smetalo to što sam starija od 40 godina. Nikada to nisam radila zbog novca, zaista sam želela da pomognem tim ljudima", kaže Didi.

.

Nakon što je rodila peto dete kao surogat majka, odlučila je da više neće. Sada radi u agenciji "Surrogate Solutions" kao koordinatorka - spaja buduće surogat majke sa parovima koji žele da dobiju bebu.

"Mnogo volim svoj posao. Više nisam ta koja nosi bebe, ali sam još uključena u pomaganje formiranja porodice. Osećam kao da je surogat majčinstvo ušlo u moj život iz nekog razloga, da pomažem ljudima kako bi dobili svoje potomke", dodala je.

Njena najmlađa ćerka Šejna ima 23 godine i razmišlja o tome da i ona krene majčinim stopama. Didi je ponosna: "Divno je što sam je imala priliku da je podstaknem na to".

Izvor.: 24sata.hr