Peškire i kozmetiku čuvajte što dalje od kupatila: Ovo su glavni razlozi!

Toplota i vlaga kupatila idealni su za razvoj virusa i bakterija i zbog toga bi bilo dobro pronaći drugo mesto za određene proizvode koje inače koristite u kupatilu.

Peškire i šminku držite podalje od kupatila!, foto: Depositphotos
Peškire i šminku držite podalje od kupatila!, foto: Depositphotos
.

Godinama se vode rasprave o tome da li bi trebalo držati lekove u kupatilu. Stručnjaci ističu da varijacije u temperaturi i vlazi mogu da naruše njihov kvalitet, učine ih manje efektivnim i skrate im rok trajanja, pa savetuju da lekove, ukoliko ih koristite, premestite na suvo i hladnije mesto.

Iako većina ljudi smatra da je kupatilo idealno mesto za odlaganje peškira, stručnjaci savetuju da to ne radite. Naime, vlažno i mokro okruženje kupatila pogodno je za stvaranje buđi i bakterija pa bi peškire trebalo da premestite u ormar. Ukoliko nemate prostora u ormaru, vodite računa da vam kupatilo ima dobru ventilaciju i da je konstantno provetreno.

S obzirom na to da kozmetiku treba čuvati na sobnoj temepraturi, kupatilo nikako nije dobro mesto za odlaganje. Vlaga i toplota mogu da unište kozmetičke proizvode i skrate im rok trajanja, a četkice su i bez toga sklone skupljanju bakterija i plesni. Isto važi i za lakove za nokte i parfeme.

Takođe, u kupatilu ne bi trebalo da ostavljate ni nakit, jer vlaga uzrokuje brže propadanje. Isti slučaj je i sa brijačima, jer vlaga i para mogu da ih istupe i ubrzaju proces oksidacije i rđanja metala. Naročito je pogrešno brijače držati u kadi gde su u konstantnom kontaktu s vodom.

Izvor: Klix.ba