6 zanimljivosti o bebama rođenim u aprilu: Možda će biti vođe?

Ukoliko vam je termin porođaja u aprilu ili već imate detence rođeno u ovom mesecu, pročitajte koje osobine su specifične za njega

Aoriliska beba, foto: Depositphotos
Aoriliska beba, foto: Depositphotos
.

Zima se konačno završila i priroda ponovno cveta. Mame kojima je termin porođaja u aprilu mogu da se smatraju pravim srećnicama jer su sinhronizovane sa prirodom.

Nauka kaže da mesec u kom ste rođeni može puno toga da otkrije o vama pa tako postoje i neke stvari koje su specifične za decu rođenu u aprilu.

Karakter deteta prema mesecu u kom je rođeno

1. Verovatno će biti noćne ptice

Istraživanje objavljeno u časopisu Sleep otkrilo je da ljudi rođeni tokom prolećnih i letnjih meseci idu u krevet kasnije u odnosu na one rođene u jesen ili zimu.

2. Verovatno će biti pozitivnije osobe

Studenti sa jednog mađarskog univerziteta su 2014. godine, sproveli istraživanje i otkrili da su bebe rođene u martu, aprilu i maju optimističnije i pozitivnije. Naravno, kažu da to zavisi i od mesta u kom živite, ali, smatraju, da može da se primeni na zemlje koje imaju suva, sunčana i topla leta, a hladne zime.

3. Imaće karakteristike vođe

Prema istraživanju Unverziteta British Columbia, bebe rođene u martu i aprilu, kasnije u životu brže će da napreduju kad je posao u pitanju u odnosu na one rođene tokom letnjih meseci. Nakon što su analizirali datume rođenja 375 direktora iz 500 kompanija između 1992. i 2009. godine, naučnici su došli do zaključka da ih je najviše rođene upravo tokom spomenuta dva meseca.

4. Imaju manji rizik od astme

Istraživanjem iz 2015. godine otkriveno je da osobe koje slave rođendan na proleće imaju manji rizik od astme. Smatra se da je razlog izloženost tipičnim alergenima u prva dva meseca života što može da osnaži njihov imuni sistem.

5. Imaju manji rizik od poremećaja hiperaktivnosti

Isto istraživanje navodi da se poremećaj hiperaktivnosti (ADHD) češće dijagnostikuje kod beba rođenih kasnije u godini.

6. Ranije će biti izložene sunčevim zracima

Ovo nije toliko dobra vest, ali treba je biti svestan. Portal mother.ly piše da su istraživanja pokazala da prolećne bebe u odraslom dobu imaju veći rizik od razvoja melanoma. Možda je razlog to što su u najranijim mesecima života izložena suncu. Zato se obavezno naoružajte kremama za zaštitu od sunca i koristite ih pri svakom izlaganju deteta sunčevim zracima.

Izvor: index.hr