U jednom trenutku u životu, svi se pretvaramo u svoje roditelje: Kada i zbog čega se to dešava?

Nedavno sprovedeno istraživanje je pokazalo da u određenim godinama zaista počinjemo da se pretvaramo u svoje roditelje. Za žene je otkriveno da počinju da "postaju" svoja majka kada napune 33 godine, dok muškarci počinju da se ponašaju kao svoji očevi kada napune 34 godine.

U nekom trenutku našeg života svi se pretvaramo u svoje roditelje što uglavnom nije loša stvar..., foto: Depositphotos
U nekom trenutku našeg života svi se pretvaramo u svoje roditelje što uglavnom nije loša stvar..., foto: Depositphotos
.

Najveći okidač ovih promena je takođe otkriven. Za žene je to majčinstvo, a nakon toga znakovi starenje koji se vide na telu. Ispitanice su navele da su primetile da u ovom periodu počinju da se ponašaju isto kao svoje majke, da se bavi sličnim hobijima i koriste iste izraze kao majka.

Sa druge strane, za muškarce je uzrok promene ponašanje takođe to što postaju očevi u tim godinama, ali i fizički znakovi starenja poput gubitka kose, dobijanja kilograma, ali i navika da gase svetla za sobom i slušaju radio stanice koje slušaju njihovi očevi.

Dakle, u nekom trenutku našeg života svi se pretvaramo u svoje roditelje što uglavnom nije loša stvar. Najčešći okidač za ove promene ponašanja je trenutak kada i sami postanemo roditelji, ali je važan činilac i to što znakovi starenja postaju očigledni.

Ovaj momenat je povezan i sa periodom kada je mnogi ljudi odluče na prve hirurške zahvate što je za žene 37. godina, a muškarce 43.

Izvor: Stil