Često su "noćne ptice" i imaju najveće šanse da postanu direktori: Evo zbog čega su posebne martovske bebe!

Da ne bude zabune, sve bebe su posebne! Ipak, nauka i statistika kažu da se po nekim karakteristikama razlikuju. Evo šta kažu o bebama rođenim u martu:

Martovski bebac, foto: Depositphotos/ FamVeldman
Martovski bebac, foto: Depositphotos/ FamVeldman
.

Karijera
Velika je verovatnoća da će se uspeti na korporativnoj lestvici. Ljudi rođeni u martu imaju najveće šanse da se "dokopaju" najbolje kancelarije u firmi u kojoj rade. Statistika kaže da je u martu rođeno više izvršnih direktora velikih kompanija, nego u bilo kom drugom mesecu.

Studija u kojoj je učestvovalo 375 izvršnih direktora pokazala je da je, između ostalog, 12,5 odsto njih rođeno u martu. Psiholozi smatraju da je razlog tome možda okruženje tokom školovanja, jer su "martovske bebe" obično među starijima u odeljenju.

Zdravlje
Osobe rođene u martu imaju manji rizik od kratkovidosti, u odnosu na ljude rođene u junu ili julu. Studija u kojoj je učestvovalo 300.000 kandidata za vojnu službu u Americi pokazala je da "prolećne bebe" imaju manji rizik od miopije od "letnjih". Ali, po ovom konkretnom pitanju, najbolje stoje osobe rođene u zimu, jer je kod njih rizik od kratkovidosti najniži.

Kod osoba rođenih u martu manji je i rizik od astme. Studija iz 2015. je pokazala da deca rođena u ovom mesecu imaju niži rizik od astme jer su od rođenja bila izložena sezonskim alergenima koji se javljaju u ovo doba godine, pa im je imuni odgovor snažniji.

Karakter i navike
Bebe rođene u proleće, pa i "martovske" odrastaju u optimistične ljude, koji generalno imaju pozitivan pogled na svet, pokazalo je istraživanje iz 2014.

Osobe rođene u martu često su "noćne ptice". Studija o navikama u vezi sa spavanjem pokazala je da deca rođena u proleće i leto uglavnom idu na spavanje kasnije od one rođene u jesen ili zimu, tako da za vašu "martovsku bebu" verovatno neće važiti pravilo "u devet u krevet".

Izvor: Mondo