Zašto su žene srećne kada je njihova reč poslednja

Zašto su žene srećnije ako je njihova reč poslednja, a zašto se muškarci osećaju bedno ako se slože sa svime što njihova žena kaže.

.

Muževi se osećaju bedno ako se slažu sa svime što njihove žene kažu, tvrde naučnici – toliko bedno da je jedna studija morala da bude zaustavljena, jer su se muškarci osećali nesrećno.

Sa druge strane, to je usrećilo njihove žene – ali samo donekle.

Za studiju je grupa muževa morala bez prigovora da se složi sa svime što njihove žene kažu ili traže od njih, čak i ako smatraju da žene nisu u pravu.

Istraživači sa Univerziteta u Oklandu na Novom Zelandu otkrili su da se kvalitet života ovih muškaraca pogoršao u roku od 12 dana. Na početku je prosečna ocena bila 7 (od 10), a nakon 12 dana – samo 3. U stvari, uticaj koji je ovo imalo na njih bio je toliko „ozbiljan“ da je studija morala da se otkaže. A bez obzira na moć koju su imale, sreća žena se povećala samo za nijansu, sa 8 na 8,5.

- Izgleda da je izvor sreće „biti u pravu“, a razlog nezadovoljstva neslaganje sa našim rečima. Rezultati ovog istraživanja pokazuju da neograničena moć poboljšava kvalitet života onih koji je imaju. Studija je morala da se završi posle 12 dana, jer je loše uticala na učesnike – muški učesnici su prijavili da su žene počele ekstremno da ih kritikuju za sve što urade – piše u studiji.

Potrebno je više istraživanja da bi se doneli tačni zaključci. Istraživači sa studijom nisu stigli do dela u kom bi muškarci bili ti koji bi imali potpunu moć.

Izvor:blic