Kuća u Gornjem Milanovcu okićena sa 200 metara sijalica

Kada novogodišnji i božićni praznici postanu sve bliži, pomislite kako je krajnje vreme da već jednom dekorišete dom, fasadu kuće, terasu, dvorište. Možda ni jelku niste propisno okitili, a preko puta Vam se smeši komšija čije se dvorište izdvaja od drugih.Neki to rade da bi zadivili komšiluk a neki s ljubavlju. Pročitajte priču petnaestogodišnjeg Filipa Golića iz Gornjeg Milanovca.

.

Nova godina u Gornjem Milanovcu počinje onog trenutka kad Miki Jakovljević prvi put uključi oko 200m sijalica kojima obasja celo naselje. Tako je bilo i ove godine. Lampice raznih boja, most, fontana sve se to sliva u jednu celinu i čini kuću i dvorište kao iz bajke.

Ljudi koji prolaze pored njegove kuće ostaju bez daha i danima pričaju o neviđenoj dekoraciji simpatične kućice. Najverniju publiku predstavljaju mališani koji svakodnevno dolaze da se fotografišu pored Deda Mraza kojeg je takođe ovaj milanovčanin svojeručno napravio. Oduvek se trudio da se njegovo dvorište, u kome nalazi mir i spokoj, razlikuje od ostalih.

Dodatnu inspiraciju dao mu je film ”Sam u kući” koji ga je kako kaže oduševio.

”Svi ti ukrasi, lampice, podstakli su me da i u svom dvorištu napravim isto” kaže Miki koji je u tome i uspeo.

Najvažnije od svega je da ga i porodica u tome podržava. I narednih godina planira da ovom dekoracijom skreće pažnju na svoj dom.

Toliko od Mikija za ovu godinu, a već sledeće godine očekujemo neki novi detalj.