Kako razviti talenat kod deteta?

Svako ima neki talenat. Neki su očigledni, a za neke nikada ne bismo ni pretpostavili da su talenti. Neke vide milioni ljudi, a druge vide samo najbliži. Btno je da ih razvijamo da ne bi ostali neprimetni.

.

Vrsni pevači, slikari, baletani ili dobri prijatelji sve su to talenti na kojima treba raditi jer oni mogu da odrede naš život. Svako dete ima talenat koji roditelji moraju prepoznati i nauče svoje dete da ga razvija i nadograđuje. To se može uraditi u nekoliko koraka.

1. Otkrijte talenat

Posmatrajte dete i beležite sve što radi dobro: pravi ineresantne oblike dok zajedno spremate kolače, organizuje druženja, priča viceve, svira gitaru.

2. Vežbajte

Naporan rad ne donosi uvek napredak, ali rad na stvarima koje volimo i koje nas čine srećnim uvek donose boljitak. Zato radite i vežbajte sa svojim detetom na onome što uočite da mu ide od ruke i što voli da radi. Nemojte ga sputavati.

3. Podelite sa drugima

Predstavite proizvod talenta vašeg deteta pred nekim drugim bar jednom nedeljno. Organizujte druženje i navedite dete da ispriča vic, odsvira pesmu ili posluži ono što je napravilo.

4. Tražite još

Neka deca imaju više talenata, tako da se nemojte fokusirati samo na jedan već ga podržavajte u svemu što mu ide od ruke.