5 čestih grešaka pri uređenju doma

Nikada nije jednostavno urediti dom, jer ponekad ideje koje ste zamislili u stvarnosti ne izgledaju baš najbolje. Većina ljudi pravi slične greške pri uređivanju doma, a mi predstavljamo pet najčešćih.

.

PREVIŠE STVARI U JEDNOJ PROSTORIJI

Možda imate previše ukrasa i raznih dodataka koje ste nagomilali tokom godina i za koje mislite da će zajedno izgledati predivno. Ma koliko vam se sve to sviđalo, niko se ne oseća prijatno u pretrpanoj prostoriji. Tek nekoliko zanimljivih predmeta biće dovoljno.

ZIDOVI I NAMEŠTAJ U ISTOJ BOJI

Samo zato što su zidovi u određenoj boji ne mora značiti da sve ostalo u sobi treba biti u istoj boji. Unesite malo kontrasta u prostoriju. Ako je boja na zidovima svetlosiva, narančasti detalji su dobrodošli. Takođe, crvena sofa ili fotelja može da unese dinamiku u dom. Nekada je dovoljan i efektan prekrivač.

NAMEŠTAJ UZA ZID

Ovo je uobičajena greška u većini domova, možda zato jer se čini logično postaviti ormare i kauče uza zid. Međutim, to može vizuelno uništiti utisak otvorenosti prostorije. Kauč ili ugaona garnitura u središnjem delu prostorije će delovati zanimljivije nego gurnuta uza zid. Na taj način zid će biti slobodan i na njega ćete moći staviti neke ukrase.

BELI ZIDOVI

To je uobičajeni refleks - na zidove ide bela boja. Ali ne mora biti tako. Ako na zidove dodate malo boje, to će izgledati osvežavajuće. Neki zid u kući može da ostane beo, bitno je da ih nema previše. Ako preferirate tapete, nemojte ih staviti na sve zidove u prostoriji, pogotovo ako je reč o manjoj prostoriji. To može imati osećaj zatvaranja.

PRAĆENJE TRENDOVA

Samo zato što je u časopisima za uređivanje doma zavladao jedan trend, ne znači da ga i vi morate slediti.