Zašto vaš pas radi neke čudne stvari? (2. deo)

Da li vaš pas juri svoj rep ili kruži po svom mestu za spavanje pre nego što legne? Pitate se zašto maše repom ili zavija? Saznajte odgovore na sva ova pitanja.

.

Kada vaša kuca "juri" svoj rep ona se igra. To mu je igračkica koja je prikačena za njega i uvek je tu. Neki veterinari kažu da je trčanje za repom vrhunac dosade kod pasa i da bi u tim trenutcima trebali da mu posvetite malo pažnje.

Uz pomoć repa kućni ljubimci pokazuju raspoloženje. Pošto ne mogu da vam kažu da li su tužni, uplašeni, veseli, oni to rade repićem i ušima. Što brže mašu repom, to su uzbuđeniji, a kada ga obore i zavuku ispod stomaka, nešto nije u redu.

Kruženje po mestu za spavanje kuce su naučile od svojih predaka. Cilj je da poravnaju površinu na kojoj će spavati, raščiste prljavštinu i oteraju bubice iz svog kreveta. Iako u vašem stanu toga nema, ovo im je ostalo urođeno, pa to ipak rade.

Zavijanje je još jedan oblik komunikacije. Kada vaš pas zavija zbog grmljavine, uz muziku ili zbog neke druge vrste buke, on pokazuje svoje emocije. Ako zavija za vama, kada napustite dom, onda vas doziva da se vratite.

Još objašnjenja za ponašanje vašeg ljubimca možete pročitati OVDE