Kako da postupate kada vaša prijateljica pati?

Ništa nije hitnije od drugarice koja je očajna što ju je dečko ostavio. Momentalno jurite kod nje, bez obzira na doba dana ili noći, razgovarajući usput sa njom telefonom. Ipak, naučite kako da uz prave reči utešite njeno slomljeno srce.

.

1. Pustite je da iznese osećanja

Ako bi najradije vrištala od besa ili plakala po ceo dan, nemojte je tapšati po ramenu uz frazu da će sve biti u redu. Ovo je težak period kroz koji mora proći, bolje je da se sada isplače nego da sakuplja bes u sebi. Niti je zdravo, niti je normalno. Pustite je da ispolji svoje emocije onako kako joj dolaze. Stavite joj do znanja da ste tu za nju.

2. Ne olajavajte ga

Nemojte olajavati muškarca koji je ostavio vašu drugaricu. Umesto toga, hvalite nju i govorite joj koliko je ona super. Hranite joj narušeno samopouzdanje, jer joj je ipak to u ovom trenutku potrebnije. Druga stvar, nikada ne znate kada će se pomiriti, tako da ne želite da upamti vaše izuzetno ružne reči upućene njemu.

3. Ukažite joj poverenje

Kroz ovaj teški period imajte razumevanja za nju. Ukoliko želi da izađe kako bi ga što pre zaboravila, nađite joj se. Zovite je da prespava kod vas, čime ne rizikujete da ostane sama kod kuće i udavi sebe crnim mislima. Dajte joj vremena da bude tužna, ali kako vreme leči sve neka stalno ima na umu da je život ispred nje.

Izvor: b92.net/Superžena