Kupovina dečije odeće

Kupovina dečje odeće nije nimalo laka, jer se pored toga što morate da ubedite vaše dete da proba po neku stvar, a naročito cipele ili čizme, suočavate i sa visokim cenama, nepraktičnim i neudobnim komadima odeće.

.

Dete raste jako brzo, tako da retko šta može da nosi i sledeće sezone. Ipak, treba biti racionalan, pa kupiti makar jaknu koju dete može da nosi i sledeće godine. Najčešće se dešava da odevni predmet koji vam se jako svideo i za koji ste dali pravo, malo bogatstvo vašem detetu vrlo brzo postane knap.

Ukoliko imate dvoje ili više dece onda je nasleđivanje odeće prava stvar. Naravno, podržavamo i poklanjanje stvari deci od prijateljica, ništa slađe nego kad vas neko tako obraduje.

Prilikom kupovine treba obratiti pažnju na udobnost, vrstu materijala i, naravno, cenu. Pre nego što krenete u kupovinu razmislite šta je zaista neophodno vašem detetu, da se umesto sa pet važnih stvari, kući ne biste vratili sa jednom, preskupom, apsolutno nepraktičnom stvarčicom.
Najbolje bi bilo kupovati odeću na kraju sezone, za sledeću sezonu, jer tada prodavnice daju najveće popuste.

Takođe je zgodno uštedeti nešto novca, pa kupiti odeću u velikim autletima u inostranstvu, dok ste na letovanju ili kratkom poslovnom putu.

Izvor: b92.net/superzena