Muči vas buđ? "Čarobno" rešenje vam je nadohvat ruke...

Postoji više od 10.000 vrsta buđi i gljivica, ali samo nekoliko stotina možete da pronađete u svom domu. Razvijaju se u vlažnim prostorijama, a osim što vam upadaju u oči, jako su opasni za zdravlje. Zato vam predstavljamo vam nekoliko "čarobnih" rešenja, koja će vam pomoći da se rešite buđi za tili čas!

.

Izbeljivač je veoma delotvorno rešenje protiv buđi na zidovima, ali trebalo bi ga ostaviti da deluje nekoliko sati. Na mrlje od buđi možete staviti i vatu natopljenu izbeljivačem, ostaviti tokom noći i isprati ujutru. Ako to radite u spavaćoj sobi, spavajte u drugoj prostoriji, a tu sobu dobro provetravajte.

Maskiranje buđi tapetama nije dobro rešenje jer je lepak zapravo izvor hrane gljivicama.

Kako biste se rešili buđi na prirodan način, posegnite za eteričnim uljem čajevca. Ono ima dokazana antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva, što ga čini delotvornim protiv buđi, prenosi 24sata.hr.

Kašičicu eteričnog ulja čajevca pomešajte s čašom vode, sipajte u bocu s raspršivačem i isprskajte površinu koju je zahvatila buđ. 

Odlično rešenje za čišćenje buđi je i kombinacija sode bikarbone, sirćeta i vode. Pomešajte istu količinu sirćeta i vode, dodajte sodu da dobijete pastu i nanesite na područja koja je zahvatila buđ. Kad se osuši, sastružite. Ako buđ nije nestala, ponovite postupak.