Predlog imena za devojčice inspirisan putovanjima

Ukoliko očekujete bebu, a još se niste odlučili za ime koje ćete joj dati, pokušajte da pronađete inspiraciju u putovanjima. Pogledajte naše predloge i otkrijte koja značenja imaju ova lepa imena.

.

Tara

Ako ste putovali Srbijom, ili možda Rumunijom ili Irskom, verovatno ste naišli na mesto, planinu ili region sa nazivom Tara.

Ovo ime je prilično popularno u različitim delovima sveta i u mnogim kulturama, a najrasprostranjenije je u određenim delovima Australije i Irske. U budizmu, Tara je ženska verzija Bude, a sama reč u prevodu znači „zvezda“.

Rio

Ime koje prvenstveno označava reku i izvorno potiče iz španskog jezika, istovremeno simbolizuje i najpoznatiji brazilski grad. Ako volite da ste okruženi vodom i verujete u njenu snagu i lekovitost, ovo je odlično ime za vaše dete.

Prema numerologiji, ljudi koji nose ime Rio teže bliskim kontaktima sa prijateljima i porodici punoj ljubavi.

Vita

Kao inspiracija za ime deteta ne moraju da vam posluže samo zemlje i gradovi. Ako ste zaljubljenik u Italiju i tamošnji način života poznat kao la dolce vita, zašto svoju princezu ne biste nazvali Vita?

Osim što će ovim zauvek biti obeležena vaša naklonost i ljubav ka ovoj zemlji, ime samo po sebi krije moćnu simboliku. Naime, Vita potiče od istoimene latinske reči koja u prevodu znači „život“.

Lucija

Još jedno predivno ime sa korenom u latinskom jeziku i u prevodu znači „svetlost“. Za sve one koji su zaljubljeni u sunce, svetlost i predivne zalaske i izlaske sunca kojima su prisustvovali za vreme putovanja, Lucija je ime koje je neobično, jedinstveno i predivno.

Zaria

Ovo ime vuče korene iz Afrike, iz istoimenog živopisnog grada, ali u ruskom jeziku simbolizuje izlazak sunca, dok se u slovenskoj mitologiji sreću varijante Zoria ili Zora, boginja izlaska i zalaska sunca.

Helena

Ime koje nosi tako mnogo simbolike u sebi, počevši od trojanske princeze Helene, Zevsove ćerke, pa sve do istoimenog grada u Montani.

Viktorija

U prevodu označava „pobedu“, pa verujte da će predodrediti pobedu vašem malom novorođenčetu sa ovako moćnim imenom. Istovremeno, mnoge geografske lokacije od Kanade do Australije nose baš ovo ime.

Izvor: crnobelo.rs