Da li i vi pravite OVE greške prilikom pranja veša?

Pranje i održavanje veša postalo je znatno lakše otkako su u naš život ušle veš-mašine i sušilice, međutim mnogo ljudi još uvek pravi neke osnovne greške. Sajt "Bright Side" predstavlja nam nekoliko najčešćih i objašnjava na koji način one štete i garderobi i mašini.

.

Starije mašine za veš imaju filter koji je potrebno izvaditi i očistiti nakon svakog pranja. Ako ste prezauzeti, pokušajte ovo da uradite bar jednom mesečno. Filter može da se očisti starom četkicom i s malo deterdženta, a za bolje rezultate možete ga ostaviti i u vreloj vodi na 10 minuta. 

Neki stručnjaci preporučuju i tabletice za čišćenje ili slične tečnosti koje se koriste za pranje mašine za sudove.

Nakon što ispraznite džepove pantalona, izvrnite ih na suprotnu stranu jer ovo sprečava trajno oštećenje tkanine. Takođe, bilo bi dobro da ovo pravilo primenite i na džempere i majice osetljivijih materijala.

Iako mašina izgleda velika i čini se da u nju može sa stane mnogo veša, stručnjaci apeluju da je ipak ne pretrpavate. Ostavite otprilike četvrtinu praznu, kako bi veš imao prostora da se opere i ispere na što bolji način.

Garderobu koju ste tek kupili ne bi trebalo da obalčite pre pranja. Sve nove stvari operite zajedno s vešom slične ili iste boje, jer nove tkanine mogu da puste boju pri pranju.