Nešto škripi u vašem braku: Primenite ovaj trik, možda bude spasonosno rešenje

Dobro je da se povremeno isključimo od svega i u potpunosti se posvetimo partneru.

.

Istraživači se slažu da je nedostatak otvorene komunikacije najveći problem u vezama i brakovima, ali i jedan od glavnih razloga za razilaženje partnera.

I ne, otvorena komunikacija ne podrazumeva razmenu osnovnih informacija poput dogovora šta ćete večerati, ko će pokupiti klince iz vrtića ili otići u prodavnicu da kupi hleb I mleko.
Ona podrazumeva jasno izražavanje svojih stavova, mišljenja i emocija drugoj osobi bez straha da ćete zbog toga biti ismejani ili kritikovani.

Kada ste zadnji put s partnerom iskreno razgovarali o svojim osećanjima, željama i snovima?

Čak i ako ste to želeli, verojatno su se druge stvari isprečile vašim planovima. Trebalo je skuvati obrok za porodicu, pogledati vesti na televiziji ili pregledati ocene mališana.

Priznajmo, uvek se nađe nešto što će nas omesti u razgovoru. Baš zato, sve je više onih koji veruju da povremeno pretvaranje kako nema struje u kući izvrstan način za poboljšavanje odnosa u vezi ili braku.

Ma znate o čemu govorimo jer vam se sigurno dogodilo barem jednom u životu. Nestalo je struje, i nakon što ste pet minuta paničarili što nema internet ili hrane koja bi se mogla da se pokvari u fridžideru, počeli ste da se opuštate.
Jer, iskreno, u čemu je problem?

Na dnu ladice pronašli ste sveću, zapalili je i dom transformirali u romantičnu oazu. Iz ledenice ste izvadili sladoled i odlučili da ga pojedete strahujući da će se rastopiti. Iskopali ste špil karata i zaigrali omiljenu igru.

Zaglušujuća tišina nadahnula vas je da zapevate, nasmete se, zaplešete. Zaboravili ste na prljav veš koji morate oprati, poslovni izveštaj koji morate dovršiti i prepustili se situaciji. Bili ste u trenutku s voljenom osobom.

Prisetili ste se koliko je vaš partner duhovit, pažljiv… (dopunite po želji) i zašto ste se u njega zaljubili. Osvetljeni samo svetlošću sveća, počeli ste da razgovarate o zemljama koje želite posetiti, hobijima koje želite savladati i zajedničkim aktivnostima za koje imate sve manje vremena u poslednje vreme.

Za neke od tih aktivnosti struja vam nije ni potrebna…

Stručnjaci se slažu da je dobro povremeno se isključiti od svega, pretvarati se da je nestalo struje u kući i posvetiti se samo svojem partneru.

Izvor: zadovoljna.hr