Dom i porodica

U vrtiću su im rekli da svoje dete moraju da oblače kao devojčicu, na šta su roditelji smislili genijalan odgovor! (FOTO)

Kada roditelji ostavljaju decu u vrtiću, sve im se mota po glavi. Da li su poneli dovoljno rezervne odeće, da li će im dete plakati, da li će se povrediti, da li će jesti sve što mu je potrebno... Međutim, roditelji Stiv i Džesika Rold iz Danske su doživeli drugu vrstu problema, koja im nikada pre nije pala na pamet.
28.08.2018. - 13:00h

A post shared by Steve Rold (@steverold) on

Vaspitači su predložili da svojoj ćerkici promene stil odevanja. Pošto je reč o devojčici, red je da ona nosi haljinice sa mašnicama u kosi, kako bi drugi mališani znali da je devojčica, objavili su za portal Bored Panda. 

''Kao roditelj treba da odaberete prioritete i u kom smeru ćete usmeriti svoju energiju. Ako imate novca, vremena ili sklonost da svom detetu stavite mašnice, zbog čega ćete vi i vaše dete biti srećni - samo napred! Ali u ovom trenutku nas to ne zanima.", priča Stiv za Bored Panda.

''Nismo se zamarali kog je pola naša beba pre rođenja, tako da naša ćerka nosi uglavnom odeću koja je ručno napravljena, a kupili smo je i pre nego što smo saznali da li će biti dečak ili devojčica. Sve je rodno neutralno'' govori Stiv.

Stiv i Džesika se nisu mnogo obazirali na kritiku koju su primili od vaspitača, pa su na simpatičan način odgovorili na tu opasku. Devojčici su na samolepljivom papiriću nacrtali mašnicu i zalepili ga na čelo. 

Uprkos ovom 'incidentu', roditelji su zadovoljni izborom vrtića svog deteta, jer im pruža otvoreno i kvalitetno obrazovanje.