Ostavila je decu babi i dedi sedam godina, uopšte ih nije viđala, a tek da čujete njeno SRAMOTNO objašnjenje...

Opštinski sud u Varaždinu je proglasio roditelje dvoje maloletne dece krivima i dodelio deset meseci uslovne kazne zatvora majci i četiri meseca ocu te dece, nakon što su ih ostavili kod bake i deda i tokom sedam godina uopšte nisu za njih pitali.

.

Majka je brigu o deci od 2010. do 2017. prepustila svekru i svekrvi nakon što je napustila kuću u kojoj su svi zajedno živeli, a otac se o njima nije brinuo od 2013. godine. Kontaktirao je sa decom povremeno.

"Ona sa decom nije uopšte kontaktirala, nije ih posećivala, nije se raspitivala o njihovom zdravstvenom stanju, imovinskim prilikama, niti je uopšte doprinosila njihovom izdržavanju, nije odlazila u školu, niti se interesovala za njihovo obrazovanje, školske obaveze, nije ni na koji način učestovala u podizanju djece, svesna da na opisani način ugrožava psihički razvoj svoje dece, kao i njihovu emocionalnu stabilnost", piše u presudi.

Deca su poverena na starateljstvo baki i dedi, a roditelji će morati u zatvor ako i dalje budu na taj način zanemarivali decu.

Svoje je ponašanje majka objasnila rekavši da decu nije dolazila videti zbog problema u prevozu, a novac za njihovo izdržavanje je prestala da daje zbog loše materijalne situacije. Otac se pak branio šutnjom, prenosi podravski.hr.

"Nikad nisam išla posetiti djecu, iako mi je bivši rekao da se mogu javiti njegovom ocu kada ih želim videti. Nisam tražila ni da mi neko dovede decu. Izdržavanje sam plaćala neko vreme, ali sam prestala jer sam bila u lošoj materijalnoj situaciji", rekla je majka.