Nikako ne bacajte omot od maslaca, jer ga možete koristiti za razne poslove u kuhinji!

Kada potrošite maslac, nemojte bacati papir jer i on može biti od koristi. Zato ga, nakon što pojedete maslac, presavijte napola, smestite u kesu i odložite u zamrzivač.

.

Kada na omotu maslaca ostane još tragova namaza, on još uvek može da se iskoristi. Njime, po potrebi, možete namastiti plehova ili tiganje, može vam poslužiti za prženje laganih jela poput palačinki.

Rezanje torte

Pre sečenja torte, nož premažite papirom od maslaca. Lakše i lepše ćete iseći tortu, pogotovo sladoled-torte i druge kremaste poslastice.

Ravnanje mesa Papir od maslaca možete da iskoristite za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite da zamrznete. Papirići će poslužiti da se lakše odvoji komad zamrznute hrane. Tako nećete morati odmrzavati sve ili se mučiti sa razdvajanjem, samo stavite papir između komada i izvadite željeni komad kao profesionalac, savetuje cdm.me.

Obloga

Papirom obložite kalupe za mafine i testo se siguno neće lepiti. Imaće dobru bazu.

Korica

Kada ispečete hleb ili bilo koje pecivo, prekrijte ga papirićima da upiju deo maslaca. Korica će biti preukusna.