Za srećan brak je potrebno malo, a dve stvari su presudne!

Najnovije istraživanje o uspešnosti braka govori da su za uspešan brak najvažniji emotivni momenti.

.

Istraživanje u koje je bilo uključenih hiljadu Amerikanaca govori, da je ključ uspešnog braka u rečima "volim te" i poljupcima. Istraživanje je pokazalo, da srećni parovi bar deset puta mesečno nađu vremena za emotivne razgovore.

To su ključne komponente, uz pomoć kojih ljudi grade uspešnu intimnu vezu. Prva mesta na lestvici bračnih vrednosti zauzimaju romantični gestovi, među kojima vodi iskazivanje ljubavi bar deset puta sedmično. Na drugom mestu je jednaka količina poljubaca, na trećem svakodnevno maženje. Slede: seks tri puta sedmično i razgovori o raspoloženju i osećanjima u vezi.

žena hrani muškarca Foto: Profimedia
Na spisku bitnih komponenti uspešnog braka su i zajednički obroci, koje parovi imaju bar tri puta sedmično. Zajednički izlasci najmanje dva puta mesečno i rasprave o problemima te njihovom rešavanju.

Ispitanici su naveli i male sitnice kao što su iznenađenja u bilo kakvom obliku, zajednički godišnji odmor bar jednom godišnje i hobije u kojima oboje uživaju.

Više od polovine ispitanika veruje, da je tajna srećnog braka u poverenju i potpunom prihvatanju vrlina i mana koje ima partner. Za dobru vezu je bitna i potpora partnera, priznavanje vlastitih grešaka, podela kućnih poslova i vreme koje individualno preživljavaju odvojeni jedno od drugog.

Ako se budete držali ovih saveta ključnih za dobar i uspešan brak, vaš trud će se isplatiti.

Izvor: srbijadanas.com