Dom i porodica

Prodaja uskršnjih rukotvorina dece iz vrtića "Terazije" za decu iz Svratišta

Deca i vaspitači iz vrtića "Terazije" već 17 godina u vreme uskršnjih praznika prodaju svoje rukotvorine, a novac koji prikupe prosleđuju u humanitarne svrhe.
30.03.2018. - 07:27h

Do sada smo uspeli da pomognemo mnogima, kako pojedincima tako i organizacijama koje se bave humanitarnim radom. Humanitarna prodajna izložba dečijih radova se održava ispred vrtića "Terazije" u samom centru grada u ulici Kralja Milana broj 4 i traje od 26.03. do 5.04.2018

"Deci je ovo potpuno prirodno jer u vrtiću pričamo o tome, oni znaju šta znači biti human i imaju veliku potrebu da pomognu. Sa uzbuđenjem čekaju svoj red da budu za štandom i prodaju. Deca sama određuju cene svojim korpicama, jajima, pilićima, zekama... Trudimo se da kod dece razvijemo svest i želju da budu humani, solidarni i da im ukazujemo na prave vrednosti. Ponosne smo na prethodne generacije koje nam svake godine dođu da nešto kupe ili napravljeno donesu za prodaju i tako još uvek doprinose humanitarnoj akciji. Pozivamo sve koji žele da kupovinom dečijih radova doprinesu i pomognu deci iz "Svratišta" dođu i učestvuju u humanitarnoj akciji. Ove godine sakupljamo novac za njih", kažu u ovom vrtiću.