Dom i porodica

Šestogodišnjak je samo jednim pitanjem spasio brak svojih roditelja...

Veza ili brak nekada često zapadnu u rutinu i krizu, zbog čega trpe ne samo partneri već i deca. Pitanje jednog šestogodišnjaka je navelo njegove roditelje da se zapitaju kako su dozvolili da im se brak razori.
22.03.2018. - 15:00h

"Mama, moram li se ja venčati?", postavio je sin svojoj majci blogerki i jutjuberki Džoani Venditi, ne znajući da šta će tim pitanjem izazvati. 

"Ne moraš se venčati. Možeš raditi šta god želiš, a mi samo želimo da ti budeš srećan", odgovorila je Džoana, na šta je on sa olakšanjem odgovorio:

"Oh dobro. Ne želim da se sa nekim sve vreme svađam".

Na svom blogu, Džoana je napisala da joj je pitanje sina izazvalo strah i preispitivanje da li u njihovoj porodici stvari loše fukncionišu i zašto. Shvatila je koliko njeno pasivno-agresivno ponašanje i njenog supruga utiče na njihovog sina. Svađaju se za svaku sitnicu i atmosfera u domu je često hladna. Zato je Džoana podvukla crtu i napravila retrospektivu njihovog zajedničkog života osvrćući se na zabavljanje, veridbu, venčanje, spontani pobačaj, probleme na poslu, zdravstvene tegobe... Sve su to zajedno pregurali, a njihova veza je trpela.

A post shared by Joanna Venditti (@nestingstory) on

A post shared by Joanna Venditti (@nestingstory) on

Shvatila je da se nešto odmah mora promeniti! Razgovarajući sa suprugom, odlučila je da spasu brak! Moraju ponovo da se zaljube jedno u drugo. I tako su išli na ljubavne sastanke, pretvarajući da se prvi put upoznavaju, odvajali vreme za sebe i samo njihove zajedničke aktivnosti.

"Nikada nije iščezla naša ljubav. 'Pokrpili' smo pukotine i izgradili novu vezu na tome. Naš dom više nije pun vike i svađe. Sada razgovaramo, smejemo se i pozitivno smo nastrojeni", srećno je zaključila Džoan.  

Promena u domu se i te kako osetila i za njihovog sina, koji je odlučio da će se jednog dana ipak oženiti. 

A post shared by Joanna Venditti (@nestingstory) on