Bizarno ili ne? Majka napravila od bebine posteljice čokoladice, pojela ih i sve to snimila!

Video je izazvao veliko interesovanje javnosti koja je podeljena oko ovog ne baš novog, ali ni retkog trenda, zbog kojeg se stručnjaci hvataju za glavu.

.

Dvadesettrogodišnja Amerikanka Kajli iz Džordžije, dobila je nedavno sina Samuela i odlučila je da od njegove posteljice napravi čokoladice. To joj se učinilo kao bolja opcija budući da je poželala da pojede taj čudotvorni eliksir.

Oni koji zagovaraju jedenje posteljice kažu da ona sprečava pojavu postporođajne depresije i podstiče brži oporavak nakon porođaja, u šta Kajli duboko veruje.
Čitav proces olakšala joj je žena koja je postala stručnjak za proizvode od posteljice. Ona je njenu posteljicu pretvorila u hrpu čokoladica.
Kompletan proces je i snimila: kako se posteljica isušuje, spravlja, meša u smesu od koje se na kraju dobijaju ukusne čokoladice koje je Kajli na kraju pojela.

Video je izazvao veliko zanimanje javnosti koja je podeljena oko ovog ne baš novog ali ni retkog trenda.
Neki kažu da je to bespotreban kanibalizam, drugi podržavaju ideju o isceliteljskim moćima konzumiranja posteljice, dok novija stručna saznanja kažu da jedenje posteljice ne samo da ne donosi ništa dobro nego je i potencijalno opasno, kako za mamu tako i za bebu.

"Medicinski gledano, posteljica je otpadni proizvod", objasnio je Alekes Far, glavni autor istraživanja koje je bacilo negativno svetlo na ovaj posttrudnički trend.