DUVANSKI DIM se UVLAČI U DOSLOVNO SVE! Ovo su trikovi kako da ga uklonite iz odeće, bez pranja

Pušači to ne primećuju, dok oni u njihovom društvu vole da ispijaju kafu sa njima, ali redovno posle toga se osete na cigarete. I to ih izluđuje. Ako ste vi jedni od njih, znajte da ne morate odeću da perete svaki put posle kafenisanja sa pušačima, već primenite sledeće trikove:

.

Pesak za mačke

Ako imaš mačku za kućnog ljubimca, možeš upotrebiti i njen pesak kao neutralizator mirisa duvana. Stavi malo mirisnog peska u pepeljaru i videćeš kako će neugodan miris opušaka potpuno nestati.

Sirće i ugljen

Ugljen i sirće upijaju neugodne mirise, pa tako možete sirće da sipate u nekoliko posuda i rasporediti ih po prostoriji u kojoj se puši. Što se tiče ugljena, razmrviti ga i stavi na nekoliko mesta u stanu.

Mirisne sveće

Sijalice na lusteru malo namirišite. Kada se svetlo upali i zagreje, miris parfema će početi da se širi prostorijom i donekle prikriti smrad cigareta.

Vrećice s lavandom

Dim cigareta se uvlači u apsolutno sve – odeću, kosu, obuću, nameštaj… Da na brzinu osvežite šal, rukavice ili kapu, ostavite ih na otvorenom da se prozrače, a onda ih zamotajte zajedno sa onim vrećicama sveže lavande, koje se stavljaju u ormare, savetuje net.hr.