Dom i porodica

Nešto od ovih stvari sigurno završi u vašoj wc šolji, a ne bi trebalo

Spisak stvari koje nikako ne biste smeli da bacate u odvode ukoliko želite da izbegnite majstore.
02.02.2018. - 15:00h

Ponekad je tako najlakše i najbrže, ali bi trebalo voditi računa i određene stvari ne bacati u odvode jer ćete samo sebi stvoriti probleme i troškove.

Ovih sedam stvari nikako ne bi trebalo da bacate u WC šolju:

1. Ulje i mast

Ulje i mast se nakon kuvanja ne bi smela da se bacaju u odvod sudopere ili u wc šolju. Nakon kontakta sa hladnom vodom masnoća će se stvrdnuti i uzrokovati blokadu i začepiti vam odvod.

2. Štapiće za uši

Ako ih bacate u šolju, doći će do njihovog gomilanja u cevima, a na njih će se onda slagati drugi, manji otpad, dlake... - i eto problema.

3. Dečje pelene

Gel unutar dečjih pelena ne može da se otopi. Umesto toga, pelena će u kontaktu sa vodom još više nabubriti i začepiti odvod.

4. Higijenski ulošci

Isto će se destiti šta i sa pelnama.

5. Vlažne maramice

Vlažne maramice se u vodi ne razgrađuju kao toalet papir, nego se nagomilavaju u odvodu sve dok ga ne začepe, a onda i sadržaj iz njega početi da vraćaju napolje iz WC šolje.

6. Talog od kafe

Mnogi ljudi soc od kafe prosipaju u sudoperu ili u WC šolju. Međutim, to nije dobra ideja jer se ona taloži u cevima i blokira protok vode.

7. Pesak za mačke

Bolja ideja je da ga prospete u smeće. U cevima mogu da se stvore grudve od mokrog peska koje se talože i prave probleme.

Izvor: 24sata.hr