URNEBSENI STATUS SRPSKE GLUMICE: Kako se sparuju čarape kad imaš muža i četvoro dece

Glumica Jelena Helc na privremenom je boravku u Rumuniji, gde njen muž Milan trenutno radi. Uz muža, Jelena ima i četvoro dece, od čega dve bliznakinje. Ok? Sad zanmislite broj: obroka, igračaka, želja i stepen galame u njihovoj porodici. I, konačno, zamislite broj čarapa koje je potrebno spariti na dnevnom nivou.

.

Jelena je podelila svoju muku sa FB prijateljima, uz komentar: "Normalne žene, kad deca spavaju, piju kafu." 

Inače, njeni postovi o roditeljstvu i o bračnom životu, o svakodnevnim pojavama koje nas zamajavaju, smaraju ili ulepšavaju dan urnebeseni su i kad samo pomislite šta bi mogla da napiše. A evo šta piše:

O MUŽU:

"Tako, ponekad, skuvam ti ja termos kafe, odem kod mame na grob i sita se sa njom ispričam. Ona, razume se, ćuti a ja meljem, meljem, meljem...dok ne ispričam sve što imam. E, isto tako izgleda i jutarnja kafa sa mojim mužem."

O FIZILOŠKIM POTREBAMA:

"Meni je postalo potpuno normalno da odem u wc a da za mnom uđu kuče, dve bebe, Vuk koji pokušava da ih izvuče napolje i bebisiterka koja ih ubeđuje u isto, na rumunskom."

O STARENJU:

"Dajte molim vas, neka mi neko pomogne, kupila sam te neke kreme protiv starenja i sad ih gledam i gledaju one mene i pojma nemam šta ide prvo a šta drugo a kamoli treće...elem JE L' PRVO IDE KREMA PA TI NEKI FILERI ILI OBRNUTO i još na sve to imam i neku kremu za oko očiju i oko usana i je l' se nešto čeka između pošto ja moram da spavam ustajem u šest bemti nisam se ovoliko mučila od sedmog razreda kad mi je na polugodištu zaključio keca iz fizike".

O KUVANJU ZA ŠESTORO

"14 litara. E, ako sad ručak ne pretekne i za sutra - ima da ga kuvam u kadi!"

O SPAVANJU:

"Čitam tu neku knjigu koja bi trebalo da mi objasni kako da naučim decu da prespavaju noć ali džaba...ne mogu da pređem 10. stranu jer autorka se ubi objašnjavajući koliko je san važan i koliko je opasno po telo i psihu svo to nespavanje i kakve sve posledice ostavlja i ja se onda u..njam kako ću da umrem i valjda refleksno zaspim. Deca me i dalje noću bude. Sutra veče opet, ambiciozno, uzmem da čitam i odmah zaspim. I tako, evo, nedeljama. Ja ne znam ko je ovde lud."