U Indiji se drugačije vaspitaju deca! A vi, da li biste mogle da budete ovakve majke?

Roditelji u Indiji smatraju da vikanje na decu ne pomaže u njihovom odrastanju, a sajt "Bright Side“ objašnjava da se u tim porodicama izbegava bilo koja vrsta kazne, čak i za onu najneposlušniju decu.

.

Pratite nas i na Viberu!

Pristojnost

Decu u Indiji uče da budu pristojna prema svima. Isto tako, strpljenje je jedna od najvažnijih vrlina dok se na emocije i razdražljivost gleda kao na poroke.

Ograničeno gledanje televizije

Roditelji ograničavaju gledanje televizije, dozvoljavajući samo programe posvećene umetnosti i obrazovanju. Ovakav pristup danas je posebno bitan s obzirom na negativnosti koje se mogu pronaći na televiziji i Internetu.

Ponašanje za stolom

Indijske žene najviše brinu oko ponašanja za stolom i uče decu određenim pravilima. Od dve godine detetu se oprašta igranje s hranom, ali kada navrši 10 takvo ponašanje se ne toleriše.

Učenje na primeru

Roditelji decu uče na primerima. Starije generacije u porodici pokazuju kako su se oni ponašali u takvim situacijama i objašnjavaju im da i oni treba tako.

Drugačija edukacija

U školi uče o toleranciji i spiritualnosti. Uče ih da kažu na glas sve što osećaju i misle. Praktikuju jogu i vežbaju pamćenje. Glavni zadatak svakog učenika je da bude najbolja verzija sebe. Oni se takmiče sami sa sobom, a ne s drugima.

Učitelji moraju imati puno tolerancije. Oni pokazuju ljubav prema učenicima. U razredima ne sme postojati miljenici, već se prema svakom detetu treba imati isti pristup.