Dve proverene taktike da osvojite svekrvu ili taštu

Imati svekrvu sa kojom su odnosi fantastični nije jednostavno, ali je definitivno izvodljivo. Nauka je pronašla najbolji način kako da pridobijete partnerovu majku i učiniti je prijateljicom.

.

Pored sebe imate muškarca svojih snova, savršeno se slažete, ali sa njegovom mamom nikako. Pokušavate da joj se "dodvorite" na sve moguće načine, ali ona vas i dalje ne prihvata. Istina, neke majke misle da nijedna žena nije dovoljno dobra za njenog sina, a i teško prihvataju činjenicu da je u životu njenog sina neka druga žena na prvom mestu. Ipak, 'mukama sa svekrvom' došao je kraj.

Naime, istraživanje grčkog Univerziteta Nikozia bavilo se pitanjem koji je najefikasniji način da žena, odnosno muškarac pridobije svekrvu, odnosno taštu.

"Preferencije roditelja o tome kakvog bi partnera njihovo dete trebalo da ima, ne slažu se uvek s detetovim izborom. Roditelji tada neretko manipulacijom pokušavaju da oteraju 'neželjenu' devojku ili mladića, a nesimpatisanje se nastavlja čak u ako ne uspeju u tome, odnosno ako dođe do braka", objašnjava vođa istraživanja Menelaos Apostolou, profesor na spomenutom Univerzitetu.

Pratite nas i na Viberu!

Naučnici su proučili 41 taktiku koje žene i muškarci najčešće koriste kako bi pridobili partnerove roditelje pri čemu je bilo ispitano nekoliko stotina parova i roditelja iz Grčke i Kipra.

Od 41 taktike ispostavilo se da su najefikasnije:

1. Taktika 'ja sam prava osoba za vaše dete' u kojoj osoba pokazuje partnerovim roditeljima zbog čega je upravo ona idealan partner za njihovog sina, odnosno ćerku.

2. Taktika 'bez sukoba' u kojoj žena, odnosno muškarac izbegava da reaguje na negativne komentare te izbegava da daje lične negativne komentare

S druge strane, najmanje delotvorne su:

1. Taktika 'zbližavanja' u kojoj žena ili muškarac pokušavaju da se zbliže s partnerovim roditeljima tako što im kupuju poklone.

2. Taktika 'reci im koliko vredim!' u kojoj osoba zahteva od partnera da uveri svoje roditelje da je ona savršena osoba za njega.

Izvor: yumama.com/zadovoljna.hr