Zaljubiška već u četvrtoj godini

Deca u tom uzrastu za simpatije uglavnom biraju one koje doživljavaju kao dobre, ali i popularne u vrtiću ili u okruženju.

.

Naučno je dokazano da kada napune tri godine, mališani počinju da prave razliku između muškaraca i žena. To znači da se tada identifikuju sa polom kojem pripadaju i počinju da se interesuju za stvari koje rade pripadnici suprotnog. A, već u četvrtoj godini može da im se desi prva zaljubljenost. Roditelji mogu da zapaze da se njihova ćerkica najviše druži sa nekim dečakom, ponekad se drži sa njim za ruke, šapuće mu...

Pratite nas i na Viberu!

Deca u tom uzrastu za simpatije uglavnom biraju one koje doživljavaju kao dobre, ali i popularne u vrtiću ili u okruženju. Zanimljivo je da već u tom dobu mališani mogu da pokazuju ljubomoru na potencijalnu "konkurenciju", ali i potištenost ukoliko im je ljubav kao neuzvraćena. Ako vam dete kaže da se zaljubilo u vaspitačicu ili u neku drugu njemu važnu odraslu osobu, nemojte da se brinete niti da se podsmevate. Pustite ga, proći će ga prirodno. To je samo faza i znači da dete brka odanost sa zaljubljenošću. Sve do 12. godine nijedna simpatija nema obrise one prave, jer naučnici tvrde da tek tada dete može stvarno da se zaljubi.

Izvor: novosti