Dom i porodica

Neka vam veš bude mekan i onda kada ne koristite omekšivač

Opran veš može biti mekan i bez upotrebe uobičajenih industrijskih omekšivača. Ovo su neki od načina da to postignete.
28.04.2017. - 15:43h

1. Dodajte pola šoljice sode bikarbone u čašu vode. Dobijeni rastvor sipajte u komoricu za omekšivač u veš mašini. Možda odeća neće mirisati onako intenzivno kao što ste navikli, ali će biti izuzetno mekana s obzirom na to da soda bikarbona najbolje od svih sastojaka omekšava vodu.

2. Dodavanje čaše vinskog sirćeta u odeljak za omekšivač učiniće garderobu mekanom i osvežiti je mirisom, iako to neće biti efikasno kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom. Ova metoda alternativnog omekšavanja veša je najpopularnija. Ne trebate se plašiti mirisa sirćeta je on u potpunosti nestaje prilikom pranja. Takođe, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja.

Pratite nas i na Viberu!

3. Jedna od neobičnijh metoda je ubacivanje u bubanj sa vešom kuglice od aluminijske folije, ali njih treba izbegavati kod osetiljive odeće.

4. Neki ljudi umesto omekšivača u mašinu za sušenje veša ubacuju teniske ili gumene loptice. Ova metoda nije posebno omiljena jer može da stvori probleme kod osoba alergičnih na lateks, a nije ni najbolje rešenje za osetljive komade odeće.

6. Naravno, uvek se možete odlučiti za omekšivače rublja na prirodnoj bazi koje možete pronaći u većini bolje opremljenih prodavnica zdrave prehrane.

Izvor: N1