Moguće je da imate ljubimca ali i uredan dom

Ma kako na prvi pogled izgledalo da psi ili mačke nisu dobar detalj u enterijeru, nije tako. Možete imati lep i sa ukusom osmišljen dom i kad ga delite sa kućnim ljubimcem, potrebno je samo da se pridržavate ovih pravila.

.

Ne kupujte skupe tepihe - Ako imate skup tepih, poput persijskog, najbolje da ga okačite na zid kao tapiseriju. U suprotnom, posle nekog vremena ćete verovatno morati da ga bacite. Izbegavajte tepihe koji idu od zida do zida jer će se na njima zadržavati pseća dlaka, mirisi, a održavanje je problematično. Na pod stavite manji jeftiniji primerak koji možete lako održavati i po potrebi menjati. Najbolje da bude u istoj boji kao vaš ljubimac da bi se dlake manje videle.

Keramičke pločice - Najbolji izbor za pod su keramičke pločice jer se lako čiste, a otporne su na mrlje. Čine prostoriju elegantnom, a psu omogućavaju da se ohladi i dremne na visokim temepraturama. Porozni materijali kao što je mermer nisu potpuno sigurni jer kiselina iz pljuvačke vašeg ljubimca može ostaviti mrlje na ovom materijalu. Drvo bi takođe trebalo da izbegavate jer ga veliki psi mogu "grickati".

Pažljivo sa lomljivim stvarima - Skupocene vaze, elegantni suveniri, lomljivo posuđe nisu dobar izbor ako imate ljubimca. Ovakve predmete stavite u viseći deo sa staklom, tako da možete da uživate u pogledu, a životinja ne može da im naudi. Umesto na sitnice, akcenat bacite na umetnička dela koja su na zidovima sigurna od vašeg ljubimca.

Savet plus: Kad je reč o nameštaju, najbolje da izbegavate svetle boje, a od materijala osetljive tkanine, kao i pliš jer je magnet za dlake.

Izvor: novosti