Dom i porodica

Pet žena otkrilo kako i zbog čega su zatražile razvod: Evo šta se desilo posle!

Nije to nimalo laka odluka, sve se menja, suočeni ste s osudama okoline koja ne razume zašto to radite i kako ćete dalje da nastavite sa životom.
23.01.2017. - 14:17h

Kako je to biti u situaciji kada se kao žena „lomite“ oko toga da napravite veliku promenu u svom životu – zatražite razvod?

Nije to nimalo laka odluka, sve se menja, suočeni ste s osudama okoline koja ne razume zašto to radite i kako ćete dalje da nastavite sa životom. I dok mnogi upiru prstom ili pak tapšu po ramenu u znak podrške, ženama je ovakva odluka vrlo teška. Koliko, otkrile su žene za portal Women’s Health.

Moja mama je to učinila umesto mene

„Sve se okrenulo naopako kada me nazvala ljubavnica moga muža i ispričala mi sve detalje njegove prevare. Bila sam u šoku, ali spakovala sam svoje stvari i otišla u kuću svoje majke. Nisam mu odgovarala na pozive niti sam htela da zna gde sam otišla. Htela sam da shvati da sam saznala za njegovu aferu. Kada je napokon pretpostavio gde sam, dovezao se pred kuću moje majke, a ona mu je rekla da ne može da uđe i da ne može sa mnom da razgovara. Poručila mu je da možemo da razgovaramo na sudu. Angažovala je advokata za razvode i sve dogovorila. Bilo je teško i bilo je svega, ali nisam htela da se dovedem u situaciju da me nagovara da se s njim vratim kući“, ispričala je 31-godišnja Šelbi.

Napisala sam mu pismo

„Tri godine bili smo u braku i šest godina u vezi. Ljubav je nestala. Upoznali smo u ranim dvadesetim i kako smo „rasli“ , „prerasli“ smo jedno drugo. Svako od nas živeo je svoj život, a živeli smo u istoj kući. Nisam htela da mu slomim srce, pa sam mu napisala pismo. Pitala sam ga oseća li isto i on, ako je i on istog mišljenja da bi bilo najbolje da se razvedemo. Pristao je i razišli smo se miroljubivo. I danas smo prijatelji, dve godine nakon razvoda“, ispričala je 35-godišnja Ester.

Popila sam vino pre objave

„Kako bih skupila hrabrosti da mu kažem šta osećam, popila sam čašu vina. Nisam inače sklona pijenju, ali vino je oteralo nervozu i dalo mi snage da stanem pred njim s onim što imam da mu kažem. Rekla sam mu da ne mogu do kraja života da budem s osobom koja me ne poštuje i koja me čini nervoznom svaki dan. Skupio je svoje stvari i otišao, a nakon šest meseci bili smo i službeno razvedeni“, kaže 38-godišnja Sijera.

Moja psihološkinja mi je napisala poruku na papir

„Verujem da je mojoj psihološkinji postalo preteško da sluša moje konstantne prigovore na brak i uzastopne probleme koje smo imali. Jednog dana napisala mi je na papir poruku u kojoj tražim od svog muža razvod. Izašla sam i nazvala sam ga te mu pročitala poruku. Znao je da to nisu moje reči, da nisam ja to napisala, ali nije se previše iznenadio. Verujem da je njegovom psihologu žao što se on nije prvi toga setio“, kaže 33-godišnja Erika.

Dovela sam ga pred svršen čin

„Nakon četiri godine braka stvari su krenule nizbrdo. Stalno smo se svađali i ja sam u svakoj svađi pretila razvodom. On bi na to pobegao iz stana i zalupio vratima. Tokom jedne svađe, dovela sam ga pred svršen čin. Već sam ranije angažovala advokata koji mi je dao formulare za razvod. Ispunila sam ih tokom svađe i gurnula suprugu „pod nos“. U šoku što sam zaista ozbiljna oko razvoda, pocepao je papire. Otišla sam po nove, ali sam se i iselila iz našeg zajedničkog doma i pokrenula brakorazvodnu parnicu", ispričala je svoje iskustvo 29-godišnja Džejn.

Autor: vecernji.hr