Pet stvari koje trudnice žele za Božić

Božićni i novogodišnji praznici donose mnogo radosti, ali znaju biti i stresni. Evo nekoliko načina na koje buduće tate mogu svojim trudnim partnerkama da ulepšaju predstojeći period.

.

Novogodišnji praznici su verovatno najradosniji period godine, ali ne i za trudnice. Za trudnice oni mogu predstavljati pravi pakao.

Osim što buduće mame ne mogu da obuku ono što bi volele, jaka praznična hrana može pogoršati njihove već dovoljno neprijatne pratioce trudnoće.

Iz tog razloga, budući očevi bi trebalo da u ovom preiodu budu pažljiviji prema svojim nežnijim polovinama. Zapamtite - vaša trudna partnerka je ‘lopta hormona’ koja u svakom trenutku može doživeti mini eksploziju. Kako biste sebi, ali i njoj, olakšali predstojeći period potrudite se da joj udovoljite.

Evo kojih pet stvari bi buduće majke vaše dece volele za Božić:

Masaža
Vašu partnerku tokom trudnoće verovatno boli svaki delić tela. Kukovi bole, jer prave mesta za bebu. Njena leđa takođe bole od tereta koji svakodnevno mora da nosi u svom stomaku. Njena stopala bole od silnog pritiska i dodatne težine. Do kraja dana ona je u potpunosti iscrpljena i potrebna joj je masaža! Masaža celog tela koja će ublažiti bol, a kojom ćete je vi iznenaditi.

Bezalkoholni koktel
Novogodišnji praznici su vreme kada i oni koji ne vole alkohol otpiju nekoliko gutljaja kako bi nazdravili. Međutim, ne i trudnice. Naravno, buduće mame nemaju problema sa tim da piju samo sokiće, ali zašto ne biste iznenadili svoju partnerku i napravili joj neko neobično piće? Nisu vam potrebni neki posebni sastojci, samo malo mašte i kreativnosti. Bezalkoholni koktel je takođe koktel, zar ne? Kombinacija različitog voća u nekoj lepoj čaši ili teglici ukrašenoj kišobrančićem bilo bi sasvim dovoljno, a svakako ćete je obradovati.

Nova garderoba
Svaka žena, trudna ili ne, voli nove krpice, a praznici su idealno vreme za kupovinu istih. Osim toga, budućim mamama se u trudnoći telo menja, te im je svakako potrebna nova garderoba. Iznenadite svoju lepšu polovinu nekim lepim odevnim komadom, a ukoliko niste sigurni da li joj stari konfekcijski broj i dalje odgovara, najbolje je da kupovinu obavite u odeljku za trudnice koji većina brendova sada ima u svojim radnjama.

Prijatelji
Trudnoća je period koji može biti vrlo naporan, sve zavisi od toga kako ko je podnosi. Ukoliko se vaša partnerka neko vreme nije videla sa svojim prijateljima obradujte je tako što ćete ih tokom praznika pozvati da budu vaši gosti. Druženje će joj svakako prijati, a i vi ćete se malo opustiti.

Specijalni poklon za nju
Kada ostanu u drugom stanju, buduće mame uglavnom dobijaju poklone za bebu. Iz nekog čudnog razloga, ljudi misle da im na taj način olakšavaju trudnoću i period koji ih očekuje kada se beba rodi, ali naravno da nije tako. Vaša partnerka želi i dalje da se oseća bitno, te umesto da joj kupite jastuk za dojenje obradujte je nekim lepim poklonom koji će biti isključivo za nju.

Izvor: yumama.com