Dom i porodica

7 kuhinjskih predmeta koje bi trebalo da odmah bacite

Bilo da je reč o stvarima koje mogu naštetiti zdravlju ili ih jednostavno sigurno više nećete koristiti - svoju kuhinju bi trebalo da sredite i reorganizujete.
21.11.2016. - 10:03h

Kada ste poslednji put imali veliko čišćenje kuhinje? Dočekajte praznike uz kuhinju pročišćenu od predmeta koji vam samo zauzimaju prostor:

1. Plastične posude za hranu koje su promenile boju
Ako primetite da su plastične posudice promenile boju, odnosno da imaju mrlje koje ne odlaze pranjem, to znači da su dale svoj maksimum i da je vreme da ih bacite. Špagete koje nosite u plastičnom posuđu sigurno će kad tad ostaviti trajne mrlje na njemu.

2. Okrznuto ili napuklo posuđe
Ovakvo posuđe može biti nesigurno za upotrebu jer se na okrznuti deo možete poseći dok perete sudove ili se napukla ručka šolje može potpuno otkinuti dok koristite šolju. Zato, bacite takvo posuđe i koristite ono neoštećeno.

3. Komadiće aluminijumske folije
Čuvate male komadiće aluminijumske folije misleći da će vam koristiti za nešto? Verujte, nikada neće biti dovoljno veliki za bilo šta, zato ih slobodno bacite.

4. Zarđale tepsije za mafine
U tepsijama u kojima se stvorila rđa vaši mafini se neće lepo ispeći već će poprimiti ustajali ukus i ukus izgorelog.

5. Stare čepove od plute
Sačuvajte čep koji ima posebno značenje za vas (na primer s vašeg venčanja). U suprotnom, mislite li da ćete zaista sve te silne čepove od plute ponovno koristiti? Zaista vam samo nepotrebno zatrpavaju fioke.

6. Pocrnele varjače, valjke i drugo drveno posuđe
Izgorelo ili se nahvatala buđ? O čemu god se radilo, ne škodi uložiti u čisti drveni kuhinjski pribor.

7. Sve čemu je istekao rok trajanja
U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte frižider, police i fioke i izbacite ove nepoželjne "stanare".

Izvor: zadovoljna.hr