Mame imaju čak 18 razloga da se raduju početku školske godine!

Da li se i vi radujete početku školske godine? Otkrivamo vam duhovite i iskrene razloge zbog kojih su mame srećne kada deca krenu u školu.

.

Iako im teško pada razdvajanje od dece, početak školske godine za mame je ipak srećan period. Pored toga što će deca steći nova znanja, dobre navike i drugarstva, polazak u školu za mame znači i sekundicu više vremena koje mogu da posvete same sebi.

Evo nekoliko razloga zbog čega se mame raduju 1. septembru...

1. Tišina je ono što je sigurno svakoj mami nedostajalo tokom letnjeg raspusta. Od 1. septembra tišina se vraća na velika vrata u vaše domove i uživajte u njoj opuštajući se.

2. Ponovo ćete moći da budete malo sami i da uživate u samoći, a i udaljenost sa detetom dok je u školi učiniće da se još više poželite jedno drugog.

3. Ponovo možete aktivno da se posvetite svom poslu, a da ne razmišljate šta vaše dete radi samo kod kuće.

4. Radujete se da će nastavnici učiti sa detetom i pokazati mu sve ono za šta vi nemate vremena.

5. Ponovo možete u tišini da radite od kuće, ako vam to posao dozvoljava.

6. Kućni poslovi sada postaju pravo uživanje, jer vas niko neće uznemiravati i nećete biti rastrzani na dve strane.

7. Radujete se što će vaše dete u školi upoznati nove drugare i što ga nećete gledati kako se po ceo dan dosađuje u kući.

8. Ne morate više da razmišljate o aktivnostima koje će zabavite vaše dete na letnjem raspustu, a i sa pripremama za letovanje je gotovo.

9. Možete napokon da se opustite u kadi ili pod tušem i da ne razmišljate kakav nered će vas sačekati kad izađete iz kupatila.

10. Vaše dete će zavoleti nove drugare, naučiće da deli i da pomaže drugima, a vi ćete biti vrlo ponosni na njega.

11. Ponovo možete da uživate u hrani koju samo vi volite, bez razmišljanja da li će vaše dete odbiti takav doručak.

12. Dok je dete u školi imaćete vremena i da spremite ručak i da se odmorite. Tako ćete imati energije i da pomognete detetu sa domaćim zadacima.

13. Vaše dete voli da uvek ima nešto slatko u kući ili da užina grickalice. Sada kada može da ih pojede u školi, vi napokon možete da odolite iskušenju i da dovedete svoju liniju do savršenstva.

14. Na raspustu vam je sugurno nedostajalo da vaša deca uče nove i korisne stvari, kao i da ranije idu na spavanje, a kada počne škola te navike će se ponovo vratiti.

15. Deca će steći nove radne navike, na primer pakovaće pribor za školu i slagaće garderobu.

16. Ponovo možete da zauzmete svoje mesto pred televizorom i kompjuterom, a da vas dete ne moli da gleda crtani ili igra igricu.

17. Imaćete dovoljno vremena i moćićete da obavite u dvorištu ili bašti sve što niste mogli tokom letnjem raspusta.

18. Srećni ste što vašu decu raduje kupovina za školu, izbor novih sveski, rančeva i garderobe.

Izvor: yumama.com