Ovnovi će se OVE NEDELJE boriti sa konkurencijom; Rakovima sledi poslovni napredak; Jarčevi će raspetljati glasine o sebi

Kakva je nedelja pred vama?

Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock
Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock
.

OVAN

Hrana

Ovnovi su navalili na slatke i slane zalogaje i gurmanluke svake vrste. Ne samo što to nije dobro za vašu liniju već se može odraziti i na vaše zdravlje. Malo rasteretite stomak – nemojte se baš u potpunosti odricati hrane koju volite, ali uvedite više povrća i voća, kao i češće a laganije obroke.

Ljubav

Razgovori sa partnerom će biti dobri – možda se nećete baš uvek u potpunosti razumeti, ali ćete umeti i želeti da pričate i provodite vreme zajedno. Nećete razgovarati o važnim stvarima ili o situacijama koje su opterećujuće za vaš odnos – više ćete se okretati lakim temama. Možda je to i dobro jer ste trenutno oboje u velikim oscilacijama raspoloženja pa je pitanje da li bi se kompromis postigao. Slobodni Ovnovi – niste baš u nekom fenomenalnom raspoloženju. Flertovi, zabava i neke „lagane“ pričice su ok, ali u ovom momentu ne umete ili ne želite da se prepustite i vežete iole čvršće za nekog.

Posao

Zapetljavanje pa raspetljavanje situacija. Petljancije i komplikovane situacije će vam oduzimati energiju i vreme, trošiće vas i vaše živce, ali će vam istovremeno davati dodatni podsticaj da ne odustanete od rešavanja. Veliki deo ćete rešiti u ovoj sedmici, manji deo će ostati za narednu. Mogući su u ovim danima nervozni momenti sa saradnicima, nestrpljivost, borba sa konkurencijom, propisima, zakonima. No, ova nedelja takođe donosi i pregršt prilika za one koji sarađuju sa strancima i državnim i javnim ustanovama.

Zdravlje

Pritisak, cirkulacija, meteoropaske tegobe – naročito kod starijih pripadnika znaka.

BIK

Hrana

Dobar je period ukoliko želite da napravite neke promene u načinu ishrane. Vaša vladarka je pod takvim aspektima koji mogu doneti veliki zaokret, u nekim slučajevima totalnu transformaciju. Ukoliko niste u ovom fazonu – sledeća nedelja može doneti pojačanu potrebu za mesom i mesnim prerađevinama.

Ljubav

Partner i u ovoj nedelji ima pojačanu nervozu i rastrzanost, vrti se u nekim začaranim krugovima iz kojih nikako da se ispetlja. Vaša racionalnost, strpljivost i potreba da ga razumete i pomognete mu – sprečavaće da dođe do nekih napetih momenata između vas dvoje jer ćete vi umeti da povučete pravi potez i rešite situaciju. Ni vama nije uvek lako, ali sada ste vi temelj i „mirotvorac“ u odnosu. Slobodni Bikovi – strast je sada osnova svakog novog početka. Ništa to nije loše i može pokrenuti neke vrlo zanimljive odnose koji će svakako biti vrlo burni, sa velikim emocijama ali i velikom ljubomorom.

Posao

Vi ste dobro, ali će vam oni sa kojima radite i sarađujete otežavati dane u ovoj radnoj sedmici. Oni sa kojima ste u kontaktu će vam donositi tešku i zahtevnu energiju, previše će tražiti i očekivati od vas, trošiće vam živce. Nemojte dozvoliti da tuđe nervoze vladaju vama i da vas ubacuju u potencijalne sukobe, rasprave. Informacije koje budete dobijali će biti dobre, neke će vam pomoći da rešite zapetljane situacije koje imate i isto tako vam doneti povoljnosti po pitanju finansija.

Zdravlje

Prehlade, problemi sa hormonima.

BLIZANCI

Hrana

Od samog početka nedelje vaši će se apetiti otvoriti – no, ovo je glad na nervnoj bazi I baš iz tog razloga trebali biste sebe da pokušate da ograničite I uvedete u red. Ako ništa drugo – to će biti moguće od vikenda. Više konzumirajte ribu, supe, čorbe.

Ljubav

Šareno. U nekim danima i momentima ispunjeno lepom energijom, pozitivom i mnogobrojnim dešavanjima sa partnerom. U drugim – nerazumevanje, ne čujete jedno drugo, sumnje – oboje mislite da ste u pravu a da druga osoba nešto mulja i izvrće istinu. No, ovi drugi momenti su kratkotrajni – relativno lako se dolazi do rešenja i smirivanja situacije. I onda se opet vraćamo onim lepim trenucima. Slobodni Blizanci – uživate u pozitivnoj i podsticajnoj energiji koju jedna osoba budi u vama. Prija vam i smatrate da ste pronašli nekog sa kim želite da produbljujete komunikaciju i stvorite neki odnos.

Posao

I u poslu vas čekaju neke slične situacije kao i u emotivnom segmentu. Malo super saradnji i korektnih poslovnih odnosa, malo nerazumevanja i igranja gluvih telefona. No, sve u rok službe – ništa od situacija koje se postave pred vas u ovim danima nije nerešivo. Možda će biti nervirajuće u početku, ali krajnji rezultat je povoljan po vas. Ukoliko ste u nekim dužim pregovorima – oni sada mogu biti okončani i na vaše i na zadovoljstvo druge strane. Finansije – više priliva, ali i troškovi mogu biti pojačani.

Zdravlje

Pritisak i cirkulacija kod starijih Blizanaca. Mlađi – prehlade.

RAK

Hrana

Nedelja pred vama je povoljna da promenite mnogo toga kod sebe, pa I način ishrane, pogotovo ako ste u prethodnom periodu bezuspešno pokušavali da se uvedete u red. Izuzetno će vam prijati sve vrste salata I od svežeg povrća, ali I turšija I kiseli kupus.

Ljubav

Želje i potrebe su jedno, realnost je nešto drugo. Svaki dan u partnerskim odnosima ove nedelje doneće drugačiju energiju. Biće tu i opuštenih momenata, biće i nervoze, biće strasti i uživanja, ali biće i ljubomore i pritisaka, uslovljavanja. Ako ste par koji se čvrsto drži zajedno, lakše ćete proći kroz ove oscilacije koje proizilaze i iz partnerove i iz vaše nervoze koja možda nema veze sa odnosom. Ako ste par čiji su temelji uzdrmani – teže ćete se nositi sa ovom energijom. Slobodni Rakovi – ljubavni odnosi eventualno započeti u ovom periodu biće komplikovani, burni i obojeni velikim strastima.

Posao

Ne možete možda da se opustite kada je posao u pitanju – još uvek postoji mnogo situacija koje vas opterećuju, oduzimaju vam vreme ili vas nerviraju – ali ipak dosta toga kreće u nekom boljem i pozitivnijem pravcu. Ono što će vas najviše obradovati jesu naznake popravljanja finansijskog segmenta. Ok, potkrašće se neki neplanirani trošak ili neki izdatak na koji ste zaboravili – ali generalno gledano, u ovoj nedelji je dosta stabilnija situacija i više parica se sliva u vaš džep. To će vam dati dodatni motiv.

Zdravlje

Zdravstveno stanje se poboljšava....raspoloženje – onako.

LAV

Hrana

U ovoj nedelji ćete osećati potrebu da jedete u večernjim satima, ili da se uvalite u krevet i grickate nešto gledajući tv ili čitajući knjigu. Napadi gladi će biti intenzivniji u prvih par dana sledeće sedmice, posle pronalazite balans...

Ljubav

Nije savršeno, ali će se lakše pronaći neki model funkcionisanja koji će odgovarati i partneru i vama. Lakše ćete razgovarati i dogovoriti se oko svega. I dalje postoje situacije da ima nerazumevanja i sumnji i nezadovoljstva (kod oboje, mada je kod vas to izraženije) ali sa malo truda i sa više kompromisa (naročito kod onih koji žive zajedno ili su u braku) – biće uglavnom sve kako treba. Slobodni Lavovi – neke čudne situacije u ovoj nedelji – kontakti sa više osoba (sa nekima su ti kontakti javni, sa nekima tajni), kao da ste na nekoj raskrsnici i ne znate koji bi put bio pravi za vas. Raščistiće se, polako.

Posao

Deluje kao da ćete se u ovoj nedelji ipak pokrenuti više, ipak lakše doći do rešenja, do dogovora, do pozitivnih informacija koje vam idu na ruku, do okončanja papirologije koja vas je opterećivala. Ok, kod nekih detalja ćemo imati zastoje, biće tu malo i nerviranja – prosto rečeno, izgledaće vam kao da sreća nije na vašoj strani, već sve morate na mišiće jer se ništa neće otvoriti samo od sebe i lagano. No, bitno je da će poslovni segment krenuti na bolje, napred. Finansije će vas mučiti, mada će priliva biti više.

Zdravlje

Mogućnost bakterioloških i virusnih infekcija. Stariji – problemi sa pritiskom.

DEVICA

Hrana

Malo ste popuštali I udovoljavali sebi u prethodnom periodu I sada je vreme da to promenite. Počećete da se osećate bolje pred kraj nedelje I samim tim I navike po pitanju ishrane će se popraviti. Jedite češće kuvanu hranu I izbegavajte namirnice sumnjivog I neproverenog kvaliteta.

Ljubav

Čudne, nedefinisane i zbunjujuće situacije moguće su u partnerskim odnosima tokom ove nedelje. Ko će tu koga da zbunjuje i ko neće biti baš u potpunosti iskren – ostavljam vama da vidite. Može čak da se dogodi da vi iz nekog razloga sumnjate u partnera – nemate nikakve dokaze, ali ljubomora u vama jača, zajedno sa opsesivnom potrebom da otkrijete da li nečeg tu ima ili ne. Situacije tog tipa, išle sa partnerove ili vaše strane – kvariće povremeno atmosferu i donositi nervozu. Slobodne Device – da li ima zainteresovanih za vas? Ima. Pa zašto se tu ništa ne pokreće? Ko koči? Vi? Druga strana?Okolnosti?

Posao

Na jednom poslovnom segmentu i obavezama radite, sto drugih – tek otvarate, planirate ili dobijate naznake da će se pokrenuti. Ok, evidentno je da ste se razradili za sve pare, ali ono što vam trenutno fali jeste fokusiranost i možete se previše raspršiti i samim tim – ili ne obavljati posao kako treba, ili vam mogu promicati bitni detalji ili ćete vi pak da se energetski trošite previše. U ovoj sedmici komunikacija sa saradnicima i kolegama nije baš savršena. Čuvajte se grešaka koje drugi mogu primetiti.

Zdravlje

Obratite pažnju na saobraćaj. Moguće su i povrede. Stariji – alergije, meteoropatske reakcije, infekcije.

VAGA

Hrana

Prvenstveno – uzimajte više tečnosti kroz razne napitke, čajeve, ali I kroz hranu – bazirajte svoju ishranu na supama, čorbama, varivima, na salatama od svežeg povrća. Ne preskačite obroke I nemojte ih zamenjivati grickalicama ili slatkišima.

Ljubav

Čak i da sve funkcioniše savršeno u partnerskom odnosu (a ne funkcioniše) opet bi u vama postojalo duboko unutrašnje nezadovoljstvo i nemir. Sa partnerom može biti trzavica oko dece, oko planova, oko različitih pogleda na raznorazne situacije. Konflikt unutar vas je proizvod osećaja blokiranosti, nemogućnosti da napravite promene koje želite ili pak – nečim iz prošlosti što vas jako opterećuje. Slobodne Vage – kod nekih od vas postoji osećaj da koliko god da pokušavate da se sklonite – niste se makli od neke emotivne prošlosti. Kontakata sa suprotnim polom ima, ali su oni površni.

Posao

Poslovno ste vi uglavnom dobro. Kad gurnete tu unutrašnju letargiju u stranu – itekako ste aktivni i itekako učestvujete u poslovnim dešavanjima. Savet za vas bi bio da se sada fokusirate na ovaj segment jer će se od vas očekivati posvećenost i bavljenje i lakim ali i komplikovanim pitanjima koja u ovoj nedelji mogu doći na dnevni red. Biće tu nekih zbunjujućih situacija u kolegijalnom okruženju i obratite pažnju da ne budete uvučeni u tuđe sukobe. Mogućnost da zaradite, ali su troškovi i dalje dosta pojačani.

Zdravlje

Potrebno vam je da budete aktivni, prijaće vam. Mogućnost respiratornih infekcija i prehlada.

ŠKORPIJA

Hrana

Opet vi iz krajnosti u krajnost. U jednom momentu se setite da ništa niste u usta stavili a već je tri popodne. U drugom do tog vremena obezbedite sebi makar tri obroka – i to onih bogatih, natovarenih začinima….Čudnom igrom “slučaja” – slatkiši su vam uvek na dohvat ruke….

Ljubav

Oni koji žive zajedno ili su u braku – imaće tokom ove nedelje u više navrata raspetljavanje porodičnih zavrzlama, više će se nervirati i više trošiti u ovom segmentu. A oni koji se samo „zabavljaju“ – pa, nikakve tu spektakularne zabave neće biti. Oscilacije raspoloženja u kojima se ni vi ni druga strana nećete osećati baš naj. Još ako se u sve upetlja ljubomora i pritisci sa bilo koje strane – tek onda će ta zabava otići u neki deseti plan. Slobodne Škorpije – u ovom trenutku vi možete samo da čekate, inicijativa sa vaše strane teško da će doneti bilo šta. Da će biti nekih kontaktića i „pokušaja“od strane zainteresovanih – hoće. Šta će i da li će oni bilo šta posebno doneti – pa, nešto nisam sigurna.

Posao

Saturna i njegove blokade ste kao fora zaobišli (u stvari niste, on vam i dalje vedri i oblači al hajd – kao rešili ste nešto), a sad vam se Jupiter namestio da vas u ovoj nedelji blokira. A inače da znate – Jupiter je sada samo Saturnov kurir – on vam prenosi da ćete i dalje morati da čekate na neke realizacije ili pak – da ćete morati da pravite ozbiljne promene. U ovoj će nedelji „proći“ samo oni poslovi, projekti ili planovi – koji imaju šansu da traju i koji će biti isplativi. Vaša zanošenja lakom i brzom zaradom – neće.

Zdravlje

Osetljivi zubi, desni kod mlađih. Stariji – standardno – pritisak, cirkulacija, glavobolje.

STRELAC

Hrana

Pustili biste vi loše navike, ali neće one vas….Ili nemate uopšte vremena da sednete i jedete kao čovek ili grabite sve što vam dođe pod ruku uopšte ne vodeći računa koliko je to zdravo za vas. Pokušajte makar da napravite neki raspored što se obroka tiče…

Ljubav

Manite nervozu, manite dramske efekte u vezi, manite sumnje i ljubomore ali isto tako manite i ako vi nešto prećutkujete. Imate više nego dobre mogućnosti da u ovoj nedelji istinski uživate i razumete se sa voljenom osobom. Ne ostavljajte stvari nedorečnim, ne ostavljajte ništa „za drugi put“ i ne gurajte pod tepih – budite iskreni, otvoreni, raspoloženi, puni elana – najbolja verzija sebe. I sve će biti na svom mestu. Slobodni Strelčevi – igrajte se, jer to sada možete. Družite se, flertujte, zabavljajte se – uživajte u životnim zadovoljstvima. Ko i ako treba primetiće vas i doći, počeće da obigrava oko vas.

Posao

Kao što je to potpuno normalna stvar u životu – uvek, ali uvek će postojati NEŠTO što će vas zakočiti, iznervirati, onespokojiti. I to je skroz ok. Rešavamo i idemo dalje, zar ne? Mnogo je bitnije to što je u suštini sada oho – ho toga na vašoj strani, što vam se otvaraju mogućnosti da vaš trud bude nagrađen, što umete i znate da se dogovorite, što umete i znate da povučete pravi potez. A još bitnije je to što te vaše sposobnosti da radite stvari kako treba – sada mogu biti manifestovane i kroz porast finansija.

Zdravlje

Stariji – problemi sa stomakom, osetljiva žučna kesa. Mlađi – nesanice, glavobolje.

JARAC

Hrana

I kod pripadnika vašeg znaka su loše navike, ali ne samo po pitanju ishrane, uzele maha. Pokušajte da kontrolišete ili da makar svesno napravite po koju promenu. Dovoljni su mali pomaci – jer će I oni činiti da se osećate bolje…

Ljubav

Ova bi nedelja trebala da donese poboljšanje u vašim emotivnim relacijama. Imate vi i dalje gomilu pitanja u svojoj glavi a malo odgovora, ali to nekako lakše hendlujete, lakše izlazite sa tim na kraj. Partnerov trud je evidentan, kao i potreba da promeni neke stvari i kod sebe, ali i one koje se vezuju za vaš odnos. Nije savršeno, ali korak po korak, dan po dan – i biće ovde i nekih lepih situacija. Slobodni Jarčevi – intenzivno razmišljate o nekom i dvoumite se šta učiniti. Želje i potrebe vas teraju da povučete neki potez, ali nesigurnost i strahovi koče i vraćaju vas korak unazad. Videćemo šta ćete odlučiti.

Posao

Mnogo toga vam neće biti jasno ovih dana. Informacije koje budu dolazile zbunjivaće vas i sa njima treba oprezno postupati – ne odmah u trenutku, već sačekati da se stvari raščiste. Takođe, potezi nekih od saradnika i kolega vam neće biti jasni a moguće je da ćete otkriti i da je neko od njih pričao iza vaših leđa ili pokušao da krivicu oko neke greške svali na vas. U svakom slučaju, ovo je nedelja u kojoj mnogo toga što niste znali dolazi do vas. Zato je ovo i sedmica u kojoj treba funkcionisati lagano i sa oprezom.

Zdravlje

Osetljivost na promene vremena. Potreban je pojačan oprez u saobraćaju. Respiratorne infekcije.

VODOLIJA

Hrana

Malčice ste uveli sebe u red po pitanju ishrane, ali to je tek početak. Morate vi oho-ho da radite na ovom segmentu da biste se vratili u normalno funkcionisanje. Nemojte mnogo da eksperimentišete sa začinima ali I sa namirnicama za koje niste sigurni da li su u roku trajanja….

Ljubav

Onako, šareno. Red malo suvljih kora, pa red fila. Ali dovoljno da se to parče torte smaže – možda ne u slast, ali da se zadovolji potreba za šećerom – da. Sa dražesnim vam bićem će vam čas biti skroz ok i lepo, čas će vas umarati svojim problemima i dramskim predstavama. U suštini, možda vi niste povremeno umorni zbog partnera već zbog previše obaveza koje su vam u ovom periodu nametnute. Da ste vi u boljoj energiji – lakše biste prolazili kroz ovaj period. Slobodne Vodolije – preko prijatelja, izlazaka, društvenih mreža, ali i na neke čudne i neobične načine – dolaze vam zanimljivi kontakti.

Posao

Znate, kad tamo negde krajem decembra Jupiter uđe u vaše polje finansija i razmaše se u periodu do proleća– svo ovo natezanje, trud i trošenje ogromne količine energije – imaće smisla. Tada ćete videti prave, opipljive, materijalno – finansijske rezultate. I tada će neko reći da vas je potrefilo čudo. A vi to čudo upravo stvarate – borite se sa sobom, sa poslovnim okolnostima, sa saradnicima, ulažete energiju u posao i trudite se. Stići će i neke fine informacije do vas u ovoj sedmici. Obradovaće vas.

Zdravlje

Ishrana – treba menjati nešto. Potencijalni problemi sa respiratornim infekcijama.

RIBE

Hrana

Neki neugodni aspekti upozoravaju vas i na loše navike, ali i na to da u ovoj nedelji morate striktno voditi računa o ispravnosti namirnica. Kontrolišite na vreme, da ne biste posle imali tegoba. Potrebno vam je neuporedivo više tečnosti nego što trenutno unosite (ne alkohola !)

Ljubav

Malo sumnjate u sebe, pa u partnera, pa u odnos. Malo pitate sebe šta i kako dalje – pa ostajete bez odgovora. Malo pitate druge – to što vam oni govore nikako da vam „legne“ kako treba. U suštini, i u vama i u celokupnom odnosu trenutno postoji osećaj nedorečenosti. I to Bog otac sada ne može da vam raščisti i razjasni. Morate pustiti vreme. A do tada – pokušajte da što više uživate a što manje se nervirate sa dragim vam bićem. Slobodne Ribe – ako vi znate šta želite i gde „udarate“ – onda svaka vam čast. Jer, kod vas je u emotivnom smislu sada jedna opšta papazjanija. Sa svih strana sve i ništa.

Posao

Znate šta – da nema tih emotivnih nedoumica, poslovni segment ne bi vama predstavljao posebno opterećenje. Ok, te neke uspone i padove i poslovne začkoljice doživljavali biste kao sastavni deo posla i ne biste se preterano opterećivali time. No, pošto vi unutar sebe niste u stabilnosti i mirni – ono što se dešava možete osećati drastičnije i dublje, pa samim tim – i reagovati. Savet–svaki problem i otežanje koji se budu dešavali u ovim danima su prolazne stavke.Ne dozvolite da vam odvlače energiju i živce

Zdravlje

Pojačana nervoza, glavobolje. Kod starijih – pritisak.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com