NEDELJNI HOROSKOP OD 21. DO 27. NOVEMBRA: Rakovi imaju HAOTIČNE FINANSIJE, Jarčevi na poslu POTPUNO FOKUSIRANI, a Lavovi da obrate pažnju SA KIM FLERTUJU

Pogledajte šta vam zvezde poručuju za celu sledeću nedelju.

Foto: Natalia_Grabovskaya/Shutterstock
Foto: Natalia_Grabovskaya/Shutterstock
.

OVAN

Hrana

Ishrana će biti nešto ujednačenija nego u proteklom periodu, ali još uvek ste vi u fazi kada nemate dovoljno vremena za redovne obroke ili se pak previše trošite energetski.

Ljubav

Slobodnim Ovnovima su sada moguće nove priče – nešto što kreće kroz lepu energiju, opuštenu i inspirativnu komunikaciju. No, koliko god vam se žurilo da nešto što pre pokrenete – ovo su priče koje treba pustiti da se razvijaju. Prevelika brzina može vas uvesti u isto tako brzo „hlađenje“. Ista je situacija i ako grabite za nečim što je tajno, zabranjeno....Što se tiče zauzetih – izgleda kao da se partner i vi vraćate jedno drugom na pravi način, energija i komunikacija između vas su bolji. Ipak, malo upozorenje – bilo bi dobro da ne krijete neke specijalno velike tajne jedno od drugog, jer će se one otkriti uskoro.

Posao

Vaše raspoloženje se popravlja, polako se sklanjaju neke nesigurnosti ili situacije koje su vas kočile. Venera, Merkur, mlad Mesec u znaku Strelca – daju vam priliku da kroz saradnje sa strancima, stranim firmama, državnim i javnim preduzećima ostvarite pomake, kao i da vaši poslovi dožive jedan vid ekspanzije, proširenja, kretanja na bolje. Neki dogovori ili pak pregovori idu ka svom uobličavanju – još uvek postoji bavljenje tehničkim detaljima i sitnijim stavkama – ali izgleda ćete ostvariti ono što želite.

Zdravlje

Period postepenog oporavka. Imunitet vam nije sjajan, ne testirajte ga previše.

BIK

Hrana

Uživaćete u dobrom zalogaju ovih dana, ali nećete preterivati niti će vaši hedonistički porivi biti u prvom planu. Jedina slabost je trenutno potreba za začinjenijom hranom.

Ljubav

Neko je evidentno zainteresovan za vas. Ili možda čak više osoba. Sad, koliko je to vama inspirativno – to je već drugo pitanje. Vrlo lako može da se dogodi da vam prija komunikacija sa nekim, ali da jednostavno niste sigurni da li želite nešto više od toga. Ako je tako – za sada flertujte, a za kasnije – videćemo. Zauzeti Bikovi trenutno imaju neki vid jednostavnije energije sa voljenom osobom. Nema drame, nema velike tenzije, funkcionišete dosta korektno. I verovatno je da će situacija tako ići i na dalje. Umećete da na pravi način pristupite jedno drugom, komunicirate, zajednički rešavate i planirate.

Posao

Sve što je vezano za finansije ide ka nekom poboljšavanju ili pak rešavanju situacija koje su vas opterećivale. Neke zakasnele isplate će se sada realizovati, a neki od vas mogu početi i pregovore oko povećanja finansijske nadoknade za rad. Vaša svakodnevica na poslu će biti jednostavnija nego u proteklom periodu. Jeste da vas čeka dosta razgovora i kontakata sa saradnicima, kao i povremeno rasplinjavanje u obavezama – ali vi ćete uspevati da pronađete puteve da budete zadovoljni.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet. Moguće prehlade.

BLIZANCI

Hrana

Promenljivi apetiti, koji će dosta zavisiti od vašeg raspoloženja. Pretrpavanje hranom ili pak odlazak u drugu krajnost i nemar prema ishrani mogu uticati na varenje i celokupno stanje organizma.

Ljubav

Mlad Mesec u polju partnerstava otvara pred vama jedan sladak (ali kratak) period u kojem će izgledati kao da je sve baš kako treba i pod konac u odnosu sa voljenom osobom. Voljena osoba i vi ćete umeti i da se povežete i da se dogovorite i da se dobro provedete i da napravite i ostvarite zajedničke planove. Partnerova energija je trenutno lepršavija od vaše – prepustite drugoj strani da vodi, a vi uživajte. Ukoliko ste slobodni – interesantnih prilika za vas ima. Putevi za ljubav jesu otvoreni i vi možete naglavačke zaroniti u neku priču koja na prvi pogled izgleda jako dobro. Da li je to tako, pokazaće vreme.

Posao

U nekom trenutku ćete shvatiti da ne možete da rešite neku poslovnu situaciju jer ili nemate prave informacije ili nemate prave osobe za dogovor. Ono što sada ne ide – pustite, ionako će opet doći na red vrlo brzo. Pored toga – itekako je moguće da ćete dobiti vrlo iteresantan poslovni predlog – nemojte se zaletati, sačekajte i razmislite malo – iako ovo izgleda obećavajuće, brzina vam neće ići na ruku. Od polovine sedmice počeće da se otvaraju prilike za konkretnija i stabilnija poslovna dešavanja.

Zdravlje

Nešto bolja zdravstvena situacija. Ipak, ne opuštajte se previše – i dalje ste prilično roviti.

RAK

Hrana

Mlad Mesec u polju životnih navika jeste odličan trenutak da nešto promenite u svom načinu ishrane. A to sada zaista možete. Više povrća, voća, redovnija ishrana i što manje brze hrane, slatkiša.

Ljubav

U polju koje se vezuje za posao, za svakodnevicu, za neki vid usluga (odlazak kod frizera, lekara, u šoping) smestili su se Venera, Merkur, Sunce i mlad Mesec – bilo kakva ljubavna dešavanja, nova poznanstva ili flertovanja mogla bi da idu kroz neki od ovih segmenata. Iako sam početak ljubavnih dešavanja kroz ovo polje ne deluje obećavajuće – razvoj odnosa bi mogao ići prilično dobro. Što se tiče zauzetih Rakova – sada imate priliku i da stabilizujete, ali i da razvijate vaše emotivne relacije. Ukoliko postoje neki problemi, sada je trenutak da se „spušta lopta“ i pronalazi pravo rešenje.

Posao

Lepe planetarne pozicije u polju poslovne svakodnevice i odnosa sa kolegama – otvaraju pred Rakovima vrlo korektan period. Komunikacija sa ljudima u poslovnom okruženju i sa saradnicima će krenuti na bolje, lakše će se dogovoriti i pristupiti obavezama. Takođe, od ovog vam perioda stoje jake šanse za dobre poslovne dogovore koji će biti isplativi i u kojima možete funkcionisati na duži rok. Idu vam nešto bolje finansijske prilike, ali sa druge strane – troškovi su haotični i izvlače vam pare iz džepa.

Zdravlje

Potrebno vam je više odmora, punjenja baterija. Imuni sistem vam je prilično oslabljen.

LAV

Hrana

Teško odolevate dobrom zalogaju ovih dana. No, ako ništa drugo – stvarno ćete češće biti u pokretu i fizički aktivni, pa je malo verovatno da ćete uspeti da nabacite koje kilce viška.

Ljubav

Venera, Merkur, Sunce i mlad Mesec u vašem polju dece, zabave, ljubavi i uživanja a sve to u protočnom aspektu sa Saturnom, vladarom polja partnerstava – obećava lavovskim emotivnim relacijama ne samo miran i stabilan, već i vrlo lep i emocijama ispunjen period. A oni koji hoće prinove – izvolite, poradite na tome jer je dobar trenutak za to. U svakom slučaju, posle jednog teškog perioda – partner i vi ulazite u neuporedivo lepšu fazu. A ukoliko ste slobodni – ove planetarne pozicije su obećavajuće. Samo nemojte da se „kačite“ za nekog slatkorečivog a zauzetog ili za „slobodnog strelca“ koji bi samo da se poigra.

Posao

Povoljne informacije, realizacija poslovnih prilika iz proteklog perioda, ali i nove šanse koje se otvaraju pred vama a koje ste možda izvesno vreme čekali i potajno ih priželjkivali. Lavovi su u izuzetno podsticajnom i kreativnom periodu, sa dobrim idejama ali i sa prisustvom osoba koje su spremne da ih saslušaju i protežiraju. Više pitanja koja su vam pravila problem ili vas opterećivala (dogovori, papirologija, kašnjenje nekih dozvola) u ovoj će nedelji biti zatvoreno uspešno.

Zdravlje

Korektna zdravstvena situacija. Hronični bolesnici – češće kontrole kod lekara.

DEVICA

Hrana

Ukoliko ne budete fizički aktivni i u pokretu – lako je moguće da će vam se bilo slatki, bilo slani zalogaji očas posla „zalepiti“ i doneti vam višak kilograma. Pokušajte da malo kontrolišete svoje apetite.

Ljubav

Sve će izgledati kao da je potaman i na svom mestu. Venera, Merkur, Sunce i mlad Mesec u polju doma i porodice zaista će nekim Devicama doneti popravljanje odnosa sa partnerom, lepa dešavanja i razloge za proslave u kući, sređivanje doma, kupovinu stambenog prostora ili pozitivna dešavanja kod članova porodice. No, ima i onih parova kod kojih će sklad biti samo trenutni privid, kratkotrajno zatišje pred buru. Ukoliko nešto treba rešavati ili pokrenuti bitna pitanja, uradite to sada – ne čekajte i sredite. Slobodne Device – možete biti prilično zaneseni nekim, ali da li je to realno ili samo iluzija – videće se ubrzo.

Posao

Ove planetarne pozicije najbolje su za one koji se bave privatnim poslom ili rade od kuće, jer vas očekuje više posla ali i bolja finansijska korist. Generalno gledano – nešto u vezi vaših poslovnih partnerstava ili saradnika vas pomalo muči – možda imate osećaj da neko nije u potpunosti iskren prema vama ili da vam prikriva bitne informacije. Ukoliko je bilo napetih momenata u odnosu sa kolegama – sada je dobar trenutak da se ovi odnosi srede i regulišu. Svoje obaveze ispunjavate lako i bez kašnjenja.

Zdravlje

Osetljiv imunitet. Mogućnost prehlada, viroza.

VAGA

Hrana

Apetiti jesu pojačani jer ste u periodu ne kada ne možete, već kada ne želite da ih kontrolišete. Potreba za jačim, punijim ukusima i začinjenijom hranom.

Ljubav

O, kako će nam se zauzete Vagice pokrenuti, živnuti, procvetati – partner će vas samo jednim delom pratiti jer sada će biti teško uhvatiti korak sa vama. Uglavnom ćete vas dvoje uspevati da se razumete i sporazumete, a i strasti će bljesnuti. Jedino na šta bih vam skrenula pažnju jeste potencijal da u tim svojim procvetavanjima i pokretanjima – uđete u neki, vama simpatičan flertić....E sad, ako je samo flertić, to i neće biti tako strašno – problem u narednom periodu može nastati ako vas taj flertić malo više ponese...i partner počne da sumnja. Slobodne Vage - ma uživajte, provodite se, zabavite!

Posao

U polju komunikacije, dogovora, kontakata, sastanaka, kratkih putovanja nalaze se Venera, Merkur, Sunce i mlad Mesec. Reklo bi se da će Vage u narednom periodu otvoriti sto i jedan poslovni „front“, biti vrlo poslovno aktivne, ali i uspešne. Ne samo to, od ovog perioda možete pokretati i svoja kreativna i idejna rešenja, lepo ćete se razumeti i još lepše dogovarati sa drugima. A umećete da u svim tim dogovorima izvučete za sebe i finu materijalnu korist. Da, biće malo trčanja i žurbe – ali to vam sada prija

Zdravlje

Bolje se osećate. Ukoliko je bilo zdravstvenih problema, oni popuštaju.

ŠKORPIJA

Hrana

Naglašena je potreba za jačom, kaloričnijom hranom i za više začina. Takođe, potreba za slatkišima jeste pojačana. Pokušajte da kontrolišete apetite, jer se ovo prvenstveno može odraziti na vašu kilažu.

Ljubav

Mars, vladar vašeg znaka – ostavlja polako iza sebe kvadratni aspekt sa Neptunom – neke magle, rasplinutosti, sumnje, neizvesnosti, nedoumice koje se vezuju za odnos sa partnerom počinju da nestaju i da se sklanjaju od vas. Mogli bismo da kažemo da vam, makar na neko vreme – ide predah, trenutak i period u kojem treba oboje da se potrudite da rešite sve potencijalne nedoumice. Takođe – dobar momenat za ozbiljnije poteze i promene u odnosu.Sada je momenat da „zbijete redove“ i povežete se – jer to možete. Slobodne Škorpije – neki kontakti, simpatije, priče – sada mogu krenuti u dobrom pravcu.

Posao

Venera, Merkur, Sunce a tokom nedelje i mlad Mesec – sve se to smestilo u vaše polje finansija, zarada, onoga što vam je vredno. Sada jasnije vidite neke situacije i umete da povučete prave poteze, umete da prepoznate ponude i saradnje koje su povoljne po vas, umete da pokrenete dešavanja u pravom smeru. A sve se to hoće pozitivno odraziti na stanje u vašem novčaniku. Doduše, biće i troškova, ali imaćete meru – za divno čudo. Period je povoljan da ostvarujete svoje planove i širite poslovni uticaj.

Zdravlje

Popuštanje zdravstvenih tegoba.

STRELAC

Hrana

Promene u načinu ishrane mogu poboljšati vašu vitalnost i učiniti da se bolje osećate. Svesni ste da preterujete sa nekim namirnicama (naročito slatkišima), ali vam je teško da se uvedete u red.

Ljubav

Venera, Merkur, Sunce, mlad Mesec u vašem znaku. A sve to u lepom kontaktu sa Saturnom koji daje podršku pravim emocijama, pravim razgovorima, pravim partnerskim temama i potezima. Ali naglasak je na „pravo, vredno, ono što može trajati“. Jer – Jupiter iz polja prošlosti i retrogradni Mars iz polja partnerstava nisu na strani onih odnosa u kojima je mnogo toga nedorečenog, sakrivenog, gurnutog pod tepih, neispričanog, uslovljavajućeg. Da li je vaš odnos sa partnerom pravi ili ne – pokazaće period od narednih par nedelja. Slobodni – zabavite se, vaša harizmatičnost i šarm su tu, a ljubavnih prilika će biti.

Posao

Ozbiljni projekti i planovi, prave ideje, dobro promišljeni poslovni potezi – ukoliko na ovaj način funkcionišete, nemate razloga za brigu. Ostvarićete u kratkom roku svoje namere i težnje. Takođe, one saradnje i poslovni kontakti koji treba da se razvijaju i prate vas na dalje – sada će se dodatno stabilizovati i krenuće se u ozbiljne, isplative i trajne priče. S druge strane, neki saradnički ili poslovni kontakti pokazuju ozbiljnije „bagove“ i donose vam štetu. Vrlo je izvesno da će do nekih preseka doći.

Zdravlje

Prilično stabilan zdravstveni period, sem manjih respiratornih problema.

JARAC

Hrana

Niste se još uvek uveli u red kada su navike u ishrani u pitanju. I dalje imate pojačanu sklonost ka brzoj hrani i grickalicama ili vam je pak apetit vrlo promenljiv.

Ljubav

Lepo su se posložile planete prema vladaru vašeg znaka – možda u ljubavi ne dobijate baš sve ono što biste želeli, ali dobijate ono što vam je potrebno. Partner je spreman da nešto promeni kod sebe, da vašem odnosu ili vama pristupi na drugačiji način. Uspevaćete da se uklopite i razumete, možda i da više vremena provedete zajedno. S druge strane – neki od vas mogu sada biti pred iskušenjem ulaska u tajni flert, tajnu priču, tajnu romansu. Sve što je tajno lako može postati javno – razmišljajte o tome. Slobodni – neka forma mira spustiće se na vašu dušu. Kod nekih – uživanje u svojoj slobodi i opušteni kontakti sa prijateljima. Kod drugih – znaćete šta želite a na šta više ne možete da pristanete kada je ljubav u pitanju

Posao

Na posao ćete biti baš fokusirani. Raduje vas što će neka pitanja, poslovi ili kontakti – biti rešeni ili pak pokrenuti tokom ove nedelje. Nekima od vas biće ponuđen projekat ili saradnja koja uključuje mnogo komunikacije, sastanaka, možda i poslovnih putovanja – razmislite da li ovaj tip obaveza možete da „iznesete“. Generalno – veliki broj obaveza na dnevnom nivou vas opterećuje, pogotovo što imate dosta zaostataka i nerešene papirologije. Čistite ovo polako, sada to možete. Finansijski lakši period.

Zdravlje

Polako izlazite iz nepovoljnog zdravstvenog perioda. Redovne kontrole hroničnim bolesnicima.

VODOLIJA

Hrana

Na kvalitet i redovnost ishrane i dalje utiču spoljni faktori, ali i vaše promenljivo raspoloženje. Veća zastupljenost slatkiša, mesnih prerađevina i grickalica. Pokušajte da se malo uvedete u red.

Ljubav

Posle izuzetno napornih nedelja koje su iza vas (neka partnerstva su u proteklom periodu prekinuta ili su pak pretrpela ozbiljnije potrese) – izgleda kao da je sve došlo na svoje mesto. Ne samo da se situacija sa voljenom osobom sređuje, već kreće jednim pozitivnim i aktivnim pravcem. Neke zaboravljene strasti ponovo će proraditi, emocije će se pokrenuti a vas dvoje očekuje živost i dobro zajednički provedeno vreme. Slobodne Vodolije. Mars u retrogradnom hodu iz polja ljubavi vas dotiče, Venera, Merkur, Sunce i mlad Mesec bude. Vreme je da se uživa u ljubavi. Bile one glanc nove ili pak stare – dobrodošle!

Posao

Što bi se reklo – ko čeka, dočeka. A vi ste se sa Saturnom u svom znaku lepo načekali. I evo prilika koje se otvaraju pred vama, a evo i rešavanja onoga što je dugo stajalo zakočeno ili blokirano. Pred Vodolijama se paralelno otvaraju novi i stari poslovni pravci – nekome da prihvati šansu i krene drugačijim putem, a nekome da potvrdi svoju stabilnost i dobije određene poslovne ili finansijske beneficije. Dobar period da se organizujete i krenete pravcem koji priželjkujete. Finansijski ste solidno, i pored troškova.

Zdravlje

Bolje se osećate nego u proteklom periodu. Razmislite da promenite nešto u načinu ishrane.

RIBE

Hrana

Promene u načinu ishrane su neophodne. Razmislite koliko su vaši obroci redovni, kao i da li konzumirate adekvatne namirnice. Prijaće vam u ovoj sedmici riba, piletina, ćuretina, povrće.

Ljubav

Neka forma raskoraka se javlja kod vas – ono što želite i ono što morate ne uspevaju da se uklope. Nema nekih većih tenzija između partnera i vas, ali nema ni onog sklada, razumevanja i uživanja koji su vama potrebni. Čak i ako imate zajedničke planove – i oni su raspršeni i treba vam dosta više truda i angažovanja da biste ih ostvarili. Čudan period – sve je na prvi pogled u redu, ali....nešto tu fali. No, vi se ne nervirate oko toga – iznenađujuće, ali imate mir u svojoj glavi. Slobodne Ribe – za tajne veze ovaj period je dušu dao. Za flertovanje takođe. Prijaće vam u svakom slučaju aktivnosti „udvarača“...

Posao

Stelijum planeta, kao i mlad Mesec u polju karijere mogu Ribama doneti prilike koje su čekali i priželjkivali. Neke od njih će biti moguće vrlo brzo realizovati jer ćete dobiti čvrste potvrde i brza dešavanja, u ovoj ili u narednoj nedelji. Nekima od vas slede novi poslovni počeci, nekima unapređenje, finansijske beneficije. Jupiter u vašem znaku u ovoj sedmici kreće direktnim hodom i do kraja druge dekade decembra – moguće je napraviti ozbiljne pozitivne pomake.

Zdravlje

Preveliko trošenje i fizičke i mentalne energije. Osetljivi ste.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com