Kako POBEDITI U RASPRAVI sa bilo kojim znakom zodijaka? Evo rešenja!

Svi mi volimo da pobedimo u svađi, bez obzira na to da li smo u pravu ili ne. Ali pobeda iziskuje i adekvatan pristup, u suprotnom – sve pada u vodu. Možda nekoga izluđuje smireni ton vašeg glasa i želi da vičete tokom rasprave, da bi shvatio da vam je stalo. Možda neko prezire prekor i želi da mu izokola ukažete na njegove propuste. Pročitajte ovaj niz da biste znali koji stav da zauzmete i šta vam garantuje pobedu.

Foto: Just dance / Shutterstock
Foto: Just dance / Shutterstock
.

OVAN

Ovnovi sup o prirodi brzi i vatreni, što znači da vi morate ostati mirni i staloženi. Ne dozvolite da vas ovaj vatreni znak poljulja. Umesto toga, dok se oni žestoko svađaju, vi ih ravnodušno posmatrajte, sve dok se ne smire. Problem sa Ovnovima je u tome što su ponekad brzopleti, ne dozvoljavaju da im se misli stalože i zasnivaju svoje argumente na pretpostavkama, a ne istini - pa samo shvatite šta u njihovoj priči nedostaje i nema smisla i definitivno pobeđujete.

BIK

Tvrdoglavi su i tačka. Zaista je teško pobediti Bika, jer za razliku od Ovna, oni su naučili kako da se smire i dobro razmisle. Ali upravo tako možete da ih pobedite u njihovoj igri. Imaju kratak fitilj i mogu se vrlo lako isfrustrirati. Pažljivo analizirajte njihove argumente i pratite njihov tempo. Dozvolite im da se pravdaju i brane – ključ da ih pobedite je da ukažete na mane u njihovoj logici i ideologiji. Ako se zatvore u sebe, pobedili ste.

BLIZANCI

“On je rekao, ona je rekla” argumenti ne deluju na Blizance. Oštroumni su i bez problema će preskočiti te važne detalje. Međutim – mnogo pričaju. Pustite ih da dugo govore i pažljivo to pratite. Ako slušate sa punom pažnjom, oni će sami upasti u zamku.

RAK

Oni zaista misle dobro, ali ponekad su malo manipulativni. Najbolja stvar koju možete da uradite kada se svađate sa Rakom je da ne dozvolite da vas preplave emocije. Ne dajte Rakovima šansu vas pokolebaju i držite se logike, a ne osećanja. Njihov pristup može biti brižan, pa čak i roditeljski, ali držite se svog oružja i prepoznajte da njima vladaju njihove emocije.

LAV

Oni će sami planuti, ali će sami sebe i smiriti. Zato pazite da se ne potresete previše – jer nikada nećete pobediti u svađi na taj način. Oni su strastveni i kreativni, što znači da nemaju problema da u hodu smisle argument kojim će vas pobiti. Najbolji način da se raspravljate sa Lavom je da naučite kako da vi kažete manje i da ih naterate da oni pričaju više. Postavljajte im pitanja i gledajte njihove odgovore. Kada prestanu da budu uzbuđeni, znajte da se njihova vatra gasi i da je vasa pobeda na dohvat ruke.

DEVICA

Magična stvar vezana za Device je to da sebi nikada neće dozvoliti da izgledaju kao “budale”. Što znači da je ovaj horoskopski znak vešt u tome da drži jezik za zubima i svoje misli za sebe. Retka je prilika kada Devicu možete uhvatiti nespremnu, ali kada to učinite, vodite računa o tome šta one nisu saopštile. Kada Devica progovori, to može zvučati u velikoj meri kao govor koji su pripremili, pa ih naterajte da se spontano razotkriju.

VAGA

Možete pobediti Vagu u svađi ako shvatite da one uopšte ni nemaju želju da se svađaju. Vagom vlada Venera, što znači da kada se svađaju, to je zato što zaista žele da se ljudi slažu. Ne morate mnogo da se raspravljate sa Vagom da biste našli zajednički jezik, jer će one na kraju same poželeti da razumeju i vašu perspektivu.

ŠKORPIJA

Baš kao i Ovnom, Škorpijom vlada planeta Mars. Međutim, u današnje vreme Škorpijom vlada planeta Pluton. Dakle, morate da utvrdite da li imate posla sa Škorpijom stare škole ili Škorpijom koja radi na tome da ide u korak sa vremenom. Ako se svađate sa Škorpijom stare škole, možete da pobijete njihove argumente postavljanjem provokativnih pitanja. Ako se svađate sa Škorpijom koja ide u korak sa vremenom, onda im ukažite na sve ono što ne znaju i naterajte ih da shvate da njihov argument “ne pije vodu”.

STRELAC

Strelac je zaista pametan - toliko pametan da ne ulaze u rasprave za koje zna da će ih izgubiti. Ako ste u mogućnosti da izvučete Strelca iz njegove zone komfora, ključ za pobedu je da ih naterate da ostanu pri temi, da ne mešaju poente i da istestirate koliko zapravo dobro razumeju argument koji koriste. Postoji razlika između znanja i razumevanja. Pobeđivanje Strelca može biti jednostavno - samo dokažite da nemaju pojma o čemu pričaju i momentalno će se predati.

JARAC

Prvo i najvažnije – srećno! Jarčevi su poznati po tome da su sigurni u sebe, koriste zdrav razum i ostaju pri svojim argumentima. Za razliku od mnogih drugih znakova zodijaka, “obaranje” argumenata koje je izložio Jarac je nalik rušenju kuće od cigala. Što znači da morate doći do samog korena problema, odnosno, do početka. Ostanite mirni i ne budite emotivni. Ako uspete da ih sasečete u korenu, onda će se i sve ostalo srušiti.

VODOLIJA

Problem sa Vodolijama je u tome što se njihove poente mogu previše odnositi na budućnost i na “šta bi bilo, kad bi bilo”, što znači da bi mogle da izgube iz vida realnost trenutne situacije. Vi jednostavno koristite argumente koji su izdržali test vremena, nešto što je oduvek aktuelno, pa i u trenutku rasprave I pobeda je zagarantovana.

RIBE

Ribe su veoma slatke i uvek su dobronamerne. Dakle, način na koji bi trebalo da se raspravljamo sa njima je da ih nateramo da uvide ružnu realnost. Slično Vodolijama, Ribe mogu biti idealistične . Zbog toga, njihovi argumenti rizikuju da budu maštoviti i nepraktični. Identifikujte ispraznost njihovih argumenata i one će se osećati kao “ribe van vode”.

Izvor: Cosmopolitan.com