Horoskopski znaci u školskoj klupi: Ovan seda u prvi red, Strelac je "glavni" u razredu...

Školska godina je tek počela, a već počinje da se vidi kakav je ko u školskoj klupi. Pogledajte šta kaže horoskop: ko je disciplinovan i vredan, a ko je nemirko s kojim učiteljica ne može da izađe na kraj?

.

OVAN

Mali Ovan već od prvog minuta jurca po školskom dvorištu. U jurnjavi ga neće zaustaviti ni početak časa. Naravno, prvi utrčava, osvaja učionicu i zauzima mesto u prvom redu! Već od 1. septembra pokušava da se nametne i bude vođa odeljenja.

BIK

Bik je mirno i staloženo dete, ali postaje čista suprotnost kada mu neko stane na žulj. Pored knjiga i pribora, u njegovoj školskoj torbi su obavezne grickalice i po koji sendvič, da se pregrize između časova. Rado će prihvatiti ulogu blagajnika u odeljenju.

BLIZANCI

Za Blizance je škola pravi raj, pun dece i novih osoba za upoznavanje. Njihovu priču ćete teško zaustaviti i tokom časa. Škola je za njih igra, ali će im već posle prvih par dana postati skroz dosadna. Brzo će naći bar još jednog pričljivog sagovornika.

RAK

Rakovi su mirna i dobra deca, pa vrlo brzo postaju miljenici učiteljice. Odlično će se slagati sa svim devojčicama iz odeljenja. Ne bi trebalo da sede u društvu malih "divljaka”, jer tada umesto mirnog deteta postaju vođe nove, male bande koja jurca na sve strane.

LAV

Malog Lava treba od početka učiti da je katedra mesto gde sedi učiteljica, a ne on. Od prvog dana će pokušavati da bude glavni, a ako mu se ponudi mesto predsednika odeljenske zajednice, nimalo se neće buniti da bude izabran. Lavovi su dobri drugari i uvek će biti spremni da pomognu u nevolji.

DEVICA

Kada vidite savršeno ispisane sveske, očuvane knjige, složen pribor, sve u savršenom redu, znate da
je to mesto na kome sedi Devica! U školi su vredni đaci, ne prave puno problema, a dok su redari, vrlo savesno brišu tablu po ceo dan. Kada vam je potrebna pomoć, na Devicu možete uvek da računate.

VAGA

Uvek lepo obučena i druželjubiva, Vaga će rado svojim crtežima prljati tablu koju je Devica već tako
detaljno očistila. Likovno im je omiljeni predmet, a flomasteri i bojice najdraže u školskom priboru. Mirne Vage će sa zadovoljstvom rešavati sve sukobe u odeljenju.

ŠKORPIJA

Harizmatično dete, koje bez mnogo truda u razredu postaje vođa iz senke, uvek je mala Škorpija. Mali buntovnici zadirkuju sve redom, a lako se izvuku iz neugodnih situacija. Dobri su drugari, ali i veoma nemirni, pa su kod učiteljice uvek dežurni krivci. Među prvima će naći simpatiju.

STRELAC

Strelac je glavni istraživač u odeljenju. Pored svih ormara u učionici rado će istražiti i celu školu! Školsku tablu baš i ne vole, ali su im zato geografske karte omiljeni predmet u učionici. “Obožavaju” školu, ali ne zbog učenja, već isključivo zbog drugara.

JARAC

Jarac već u školi postaje vredan i odgovoran, uvek spreman, sa svim priborom. Uglavnom je miran i staložen, a drugari koje je on izabrao mogu uvek da se oslone na njega. On voli školu i učenje, a najsrećniji je kada učiteljica zavodi red u odeljenju.

VODOLIJA

Mali nemirko koji će zaviriti u svaki ćošak učionice, škole, dvorišta... to je radoznala Vodolija! Školu obožava, jer se svaki dan u njoj nauči nešto novo. Vodolija je već od prvog razreda vezana za drugare. Smišljanje novih igara i jurcanje po školi omiljena joj je aktivnost i baš i ne voli kada učiteljica zavodi red.

RIBE

Likovno i muzičko su omiljeni predmeti malih Riba. Sve će posmatrati iz prikrajka tako proceniti ko može da im bude najbolji drugar u odeljenju. Za razliku od Ovna, koji obožava prvu klupu, Ribe će rado sesti baš u poslednju. Tu su najdalje od učiteljice i najbolje vide sve oko sebe.

Izvor: Astrosolaris.com