U stanju očaja Biku prija muzika koja gruva, Jarcu muzika za sahrane...

Bik nema vremena da bude smoren, on traži dobar i brz ritam, Lav pušta nešto energično iako mu se rida uz Olivera Dragojevića dok se melanholične Ribice utapaju u srceparajućim kidalicama

.

Svakom čoveku naiđe minus faza. 1001 je razlog zbog čega se oseća ko izduvan balon i ništa mu više nema smisla pa bi najradije na pusto ostrvo otišao. Malo se bavi razmišljanjem o (be)smislu života, malo ne zna šta bi sa sobom pa tako kopa po ko zna kad u kompu uskladištenim folderima muzike ili se gubi u nepreglednoj gomili linkova sa Jutjuba. Možda niste znali ali osim mentalnog sklopa, i od položaja zvezda u momentu kada ste rođeni zavisi da li ćete sebi pustiti nešto za instant dizanje ili za dodatni pad kada ste u bedari.

OVAN

Ovnovi su po difoltu dinamični, njih mesto prosto ne drži i ne trpe ništa što je usporeno i vuče se ko žvaka. U duši su zakleti hardorkeri, pa čak ni kad im sve ovce nisu na broju ne odustaju od slušanja moćnih vokala i gitarskih rifova. U manjini su oni koji se lože na tehno, pa im tuc-tuc ritam služi da drmaju nogom dok razmišljaju što ih je baš sad 100 jada stislo i što je još bitnije, kako da ih reše.

BIK

Čak i kad su mu sve lađe potonule, moto ovog zemljanog znaka su stihovi koje je odavno otpevala SladŽa Prvovenčana Đogani ”Slušaj gruv, daj mi muv, nisam ful, budi kul ”. Pre će taj pojačati nešto tipa ”Misli mene gone” do maksimuma nego otvoreno priznati da nešto nije ok. Njega dobar i brz ritam diže, kakve balade, kakvi bakrači, nije život za plakanje nego za akciju i skakanje.

BLIZANCI

Oni vole sve što je moderno, prate najnovije muzičke trendove i uvek su za to da čuju novi haus hit nego provereni evergrin. Umeju da se žešće smore ali, srećom, drži ih kratko. Čak i tad neće posegnuti za mirnim notama, pre će odabrati brži ritam kroz koji se provlači tugaljiv tekst.

RAK

Ove romantične dušice uglavnom ”radi” muzika uz koju mogu da se opuste i upadnu u sevdah. Ne beže ni od jednog muzičkog pravca, ali su naklonjeniji baladama uz koje nesvesno mogu da puste uzdah iz dubine duše kad im ne ide baš onako kako su zamislili.

LAV

Ni za živu glavu ne bi priznao da u svoja 4 zida ume da preživljava ozbiljne lomove uz Olivera Dragojevića i Plavi orkestar. Čim mu neko uleti u sobu, on pušta nešto energičnije uz šta može da se igra, jer je nadaleko poznat po svom plesačkom umeću. Jer čak i kad je ranjen, Lav ipak ostaje Lav i pokušava da bude glavni.

DEVICA

Sklone da za svaki svoj problem misle da je najgori i nerešiv. Kroz svoja depresivna stanja često plove na notama Balaševića, baladama iz ex YU epohe, ali prilično gotive i filmsku muziku. Pošto to ume baš da ih drži, primorani su da sa neta skidaju i najnovije kompilacije svetskih najljigavijih balada.

VAGA

Pripadnici ovog vazdušnog znaka poznati su kao osobe koje bez muzike maltene ne mogu da dišu. Svaka Vaga ima po folderima poređanu muziku za svako raspoloženje, pa će i tugu dočekati spremna. Za mračnija raspoloženja preferira spore pop pesme, mada ume da joj je se potkrade i poneko delo majstora klasične muzike.

ŠKORPIJA

Oni su poznati autodestruktivci, a prilično su strastveni. Koliko god da je zapala u podrum mračnih raspoloženja, Škorpija neće odabrati klasično tihu baladu, više joj prija nešto sa prizuvukom bunta. Pored toga, zanimljivi su joj instrumentali uz koje može da izoštri ugao pod kojima posmatra trenutne probleme.

STRELAC

Kad ga nešto muči, on ne ide okolo i ne cima svakog da mu ispriča svoj problem već se povuče u sebe i čeka da taj crni talas nezadovoljstva prođe. Tada najčešće bira etno muziku, ali ne toliko Bilja Krstić i Sanja Ilić stajl, više je okrenut zvucima podneblja koji nam nisu toliko bliski, a istovremeno su izuzetno ritmični.

JARAC

Jarac se retko kad otvara drugima i kad je sasvim očigledno da mu je baš loše. Pre bi ćutao, prekrio se preko glave i žmurio dok mu bez prestanka peva Lana Del Rej. Inače je veliki fan klasične muzike, ali kad ga baš počnu da ga pritiskaju čemer i jad, on najviše voli da sluša ono što se, božemeprosti, uvek puštaju na kremacijama.

VODOLIJA

Sa Vodolijom se nikad ne zna jer pojedine slušaju isključivo samo najgore bedake od balada kad su najsrećnije, a skaču uz ska i rege dok se čitav njihov svet ruši. Naravno, nisu oni nikakvi vanzemaljci već veliki emotivci koji se najčešće vraćaju mračnim baladama da ih potpuno urnišu kad im je najteže.

RIBE

Što sporije i što tužnije – uz takvu muziku pripadnici ovog vodenog znaka provode svoje teške i samotne sate. Podrazumeva se da ridaju na sav glas, a oni najprisebniji makar šmrcnu. Neko odabere Sergeja Ćetkovića, sabrana dela Crvene jabuke i Džibonija, dok je drugim Ribama ipak draža inostrana scena, pa makar to bile balade Selin Dion i Majkla Boltona. Kako god, idu ravno do dna dok se ne satru najtužnijim pesmama koje su ikad napisane.

Izvor: besnopile