Astro

Ribe neprekidno ljubomorišu, Škorpije su lude od ljubomore, Vodolije operisane od ovog osećanja...

Ko se usled ljubomore pretvara u pravog detektiva, a ko po prirodi uopšte nije ljubomoran?

17.05.2019. - 20:00h
Koliko je ljubomoran
Koliko je ljubomoranfoto: Depositphotos/AllaSerebrina

Ovan

Ovaj znak živi od poverenja te mu je ono uvek na prvom mestu. Preziru laž i licemjerje i upravo zbog toga mogu da postanu vrlo ljubomorni. Nepoverenje i osećaj nesigurnosti dodatno će da pojačaju ove osećaje pa je vrlo bitno da se suoče s partnerom i otvore mu se, umesto da beže od problema.

Bik

Ovaj zemljani znak žudi za porodičnim mirom i srećom kao i zdravim i harmoničnim odnosom. Upravo zbog toga, ako osete i najmanju sumnju u partnerovu vernost, u njima se budi istraživački duh. Svim sredstvima će pokušati da saznaju o čemu se tačno radi, zbog čega su sposobni da naprave poprilično ljubomorne scene, ali jedino ako za to imaju dobar razlog. 

Blizanci

Osobe rođene u ovom znaku po prirodi nisu ljubomorne, ali ponekad sami sebi stvore osećaj ljubomore za koji najčešće nemaju opravdan razlog. Znatiželjni i željni akcije počinju da lutaju po svojoj bujnoj mašti i da traže dokaze o neveri, što počinje da ih izjeda i ponekad učini nesrećnima.

Rak

Ovaj znak vrlo retko proživljava osećaj ljubomore jer je veći deo vremena zaslijepljen ljubavlju. Toliko su predani osobi koju vole da ne mogu ni da zamisle da njihov partner može da ih prevari. Ipak, ukoliko pronađu razlog za ljubomoru to će ih snažno potresti. Vrlo teško opraštaju zbog čega, ako su povređeni, ostaju dugo nezadovoljni.

 

Lav

Pripadnici ovog znaka često postaju ljubomorni, a razlozi su ili njihov ponos ili pak strah da nisu dovoljno voljeni i poštovani. Kada Lav "zariče" to neće biti zbog izgubljene ljubavi, već zbog nemoći koju oseća. Od svog partnera očekuju mnogo, izbog toga često postaju ljubomorni.

Devica

Rođeni u znaku Device vrlo često vole da izazivaju osećaj ljubomore, ali ne kod sebe nego kod svog partnera. Vole da dominiraju u vezi i vole da imaju potpunu kontrolu, kako nad partnerom tako i nad svojim osećajima. Upravo zbog toga osoba koju Devica voli postaje ljubomorna što može da dovede do drame u vezi.

Vaga

Ovaj znak jednostavno obožava svog partnera. Uopće nisu ljubmoran tip i za ljubav su spremni da daju mnogo. Ipak, ako osete da je njihova dobrota iskorišćena, a tolerancija zloupotrebljena, Vage postaju nepredvidive pa čak i opasne. Njihova ljubomora može da se pretvori u nešto vrlo snažno i zato je najbolje da izbegavaju konflikte.

Škorpija

Reč je o vrlo ljubomornom horoskopskom znaku. Škorpije su najčešće ljubomorn na sve i svakoga ko se približi njihovom partneru. Vrlo su osećajne osobe zbog čega je njihove naglašene emocije, između ostalih i ljubomoru, vrlo teško obuzdati i kontrolisati.

 

Strelac

Ovaj znak poprilično zrači ljubomorom, ali to nikada neće da prizna jer bi time nastradao njihov ponos. Ali isto tako, pripadnici ovog znaka nikada neće zaboraviti, ali ni oprostiti neveru. Upravo zbog toga, na prve znakove ljubomore s ovim znakom treba odmah raščistiti nedoumice, kako se situacija ne bi pretvorila u nerešivi problem.

Jarac

Pripadnici ovog znaka nikada neće zaboraviti niti oprostiti loše iskustvo s partnerom. Iako zvuči neobično, oni nisu ljubomoran tip i nikada se neće upustiti u istraživačke avanture zbog svojih sumnji. Ipak, ako saznaju da su prevareni, partneru će zauvek zalupiti vrata i njihova veza će doći do nepovratnog kraja.

Vodolija

Ovaj vazdušni fiksni znak najčešće nije ljubomoran, a ako i oseti ljubomoru, svim silama će pokušati da je prikrije. Upravo zbog toga mogu da postanu zajedljivi. Ali, ako osete da su prevareni i da je njihova ljubomora bila opravdana, neće tražiti razlog i uzrok, već će se samo skloniti i završiti ljubavnu priču.

Ribe

Ljubomora je pripadnicima ovog znaka konstantan osećaj. Ribe u vezi, od svog partnera traže mnogo, a ponekad i previše ljubavi i pažnje. Upravo zbog toga, ako se nađu u situaciji da je njihova ljubomora opravdana Ribe će se jednostavno povući jer vrlo teško opraštaju, čak i manje greške.

Izvor: Zadovoljna.hr