Astro-numerologija: Koji je vaš broj?

Numerologija je nauka koja se bavi proučavanjem brojeva, a osnovno načelo je da se svi brojevi svode na jednu cifru i taj jedan svedeni broj ima svoje značenje. Zašto govorimo o astronumerologiji? Svaki broj ima analogiju značenja sa određenom planetom, pa zato spajamo ove dve nauke u jedinstveno značenje.

.

Dakle, kako odrediti koji nam je broj lični i daje naše osnovne osobine, a koji je broj našeg životnog puta i upućuje nas na određene zadatke i situacije koje treba uspešno da savladamo. Lični broj dobijamo kada gledamo samo dan rođenja i ukoliko je dvocifren datum, svedemo ga na jednu cifru. Daćemo primer:

Ako je neko rođen 25.7.1980.
Lični broj je 2+5=7

Životni put je sabiranje svih brojeva iz datuma rođenja, na primer:
2+5+7+1+9+8+0=32=3+2=5

Lični broj

Prvo ćemo se pozabaviti ličnim brojem. Ako je vaš lični broj:

1
Vi ste ambiciozni i otvoreni, jer Sunce vlada brojem 1. Stvoreni ste za javna zanimanja, ne zadovoljavate se prosekom. Autoritativni ste i rođeni vođa. Ljudi poštuju vaše mišljenje. Postižete rezultate u svakoj vrsti takmičenja, vi ste rođeni pobednik. Obratite pažnju na ishranu, jer krvni pritisak i holesterol mogu biti vaš problem, ukoliko se suviše hedonistički ponašate.
2
Osećajni ste i osetljivi, vaša planeta je Mesec, pa lako i brzo menjate raspoloženja. Volite svoju porodicu, ali vas lako uvredi svaka sitnica. Dobri ste u zanimanjima povezanim sa decom, ili medicinom. Imate dobru intuiciju. Volite da putujete. Osetljivi ste na promene vremena i mesečeve mene. Obratite pažnju na poremećaje rada štitne žlezde pod uticajem stresa i opuštajte se.
3
Jupiter je vaš vladar, a vi ste rođeni svetski putnik i osoba koja aktivno utiče na društvena zbivanja u svojim okvirima. Odlični ste u politici i medijima. Dinamični ste i ne drži vas mesto. Čim vam nešto dosadi, tražite nove ciljeve. Verujete da imate sreće u životu.Lako dobijate na težini, pa obavezno povedite računa o svom režimu ishrane i ne jedite u večernjim satima.
4
Ozbiljna i odgovorna osoba pod uplivom Saturna. Sve što radite je posvećeno i studiozno. Vredni ste i spremni da izdržite sve životne nedaće i poteškoće. Doživlajvate duboku starost, a kako vreme odmiče, tako vam je život bolji i srećniji. Podložni ste problemima sa pokretljivošću zglobova i osteoporozom. Mudri ste i treba da radite kao savetnik i kao predstavnik naroda.
5
Ne zna se da li ste vragolastiji vi, ili vaš vladar Merkur. Vi ste inteligentni i pronicljivi. Imate jaku logiku, ali ste nemirnog duha. Pisana reč i sva zanimanja povezana sa govorom i pisanjem su ono što vam odgovara. Mladoliki ste čak i u poznim godinama, vitki i sitnije građe. Komunikacije vam idu odlično. Problem možete imati kada su u pitanju neuroze, pa se opuštajte često.
6
Porodičan ste tip. Volite ljubav, decu i toplinu doma. Vi ste lepi,šarmantni i ljubazni. Dobro je ako se bavite finansijama, ili uslužnim delatnostima kao ugostiteljstvo, frizersko-kozmetičarski poslovima ili aranžiranjem bilo čega. Obratite pažnju na genitalne organe, moguće su upale i unosite dovoljno tečnosti svakog dana. Budite okruženi ljubavlju i dajite poklone kad god ste u prilici.
7
Vi ste pod uticajem sudbine, vaš vladar je Neptun, ili po nekim tumačenjima Južni Mesečev čvor-Ketu kod Indusa. To znači da imate više od intuicije i da predosećate stvari i da su zanimanja kao detektiv, ili analitičar, kao i savetnik stvorena za vas. Dubokog ste pogleda, jako privlačite ljude oko sebe. Čuvajte se nezgoda u kretanju, budite uvek odmereni i pažljivi. Vitalni ste i lako se oporavljate.
8
Vaš vladar je Pluton i vi ste savršeni poznavalac tajni ljudske duše, pa ste odlična psiholog, psihijatar, socijalni radnik, kriminalističar. Lepi ste i na nauobičajen način. Posedujete neverovatnu energiju i lako se izborite sa svakom situacijom koja vam se nađe kao prepreka. Imate jaku moć regeneracije i pobeđujet bolesti. Obratite špažnju na probleme sa varenjem i redovno izlučivanje.
9
Mars-moćna ratnička planeta vlada vama, ali u našem vremenu on adaj esportiste i takmičare, ljude nesalomive volje i one koji nikada ne odustaju.Vi ste mišićavi, čvrsti, izdržljivi i u odličnoj formi. Jedini izvor problema sa zdravljem, moeže biti preterivanje u sportu ili radu, ili povreda. Budite oprezniji. Vi ste pokretači događaja i dobro je ako ste direktori, ili u vlasti.

Broj životnog puta

Ako vam je broj životnog puta :
1
Sledite svoje ambicije i idite do vrha. Lekcija je naučiti da pobedite.
2
Ne sakrivajte emocije.Volite i budite voljeni, što više ljubavi dajete-bićete srećniji.
3
Sreća i dobre prilike su pred vama. Nikada ne zaboravljajte svoje dobrotvore.
4
Vaš život je u vašim rukama. Lekcija je red, rad i disciplina. Vi ste graditelj svog života.
5
Pišite, mislite i ne pričajte uzalud. Vaše ideje su izvor vašeg blagostanja, materijalizujte ih.
6
Divite se drugima, a ne sebi. Lekcija je biti brižan i odgovoran za sve drage ljude oko vas.
7
Ne optužujte sudbinu za sopstvene neuspehe. Lekcija je pokazati istrajnost i prevazići prepreke.
8
Sve što radite mora biti po moralnim i pravnim zakonima. Budite pošteni i bićete nagrađeni.
9
Vi ste onaj koji okuplja i pokreće mlađe, ili slabije. Dajte sve od sebe za humane i opšte ciljeve.

Horoskop uradila Tatjana Drobac (tel:  0906-202-070). Pišite astrologu na e-mail adresu: tatjanadrobac@hotmail.rs