Mars u Vagi: Sukob ili diplomatija, pitanje je sad?

Neuobičajeno dug boravak Marsa u znaku Vage, još od 8. decembra 2013. sve do 27. jula 2014. sigurno nije puka slučajnost. Astrološkim rečnikom rečeno, on je tu u izgnanstvu, u padu i traži upravo svoju suprotnost, smireno i pravedno rešenje sukoba, raskida, sudskih procesa.

.

U ljubavi i braku, on će vas naterati da vrlo direktno tražite ono što hoćete i da to želite sada i odmah. Neće pristati na kompromis, a vi ćete se osećati kao žrtva, čim se od vas budu tražili tolerancija i ustupci. Ne utiče on na sve znake jednako, ali neke zaista pokrene na akciju u pozitivnom smislu i da potrebnu dozu hrabrosti da se ideje materijalizuju.Dakle, šta nam može doneti i kako da spremno prihvatimo promene i rezove na nekim poljima života.

OVAN: Brak vam je sada baš u krizi i partner koji je uvek bio spreman da oprosti, to više ne želi da radi. Na vama je da odlučite koliko vam znači i da spasite što se spasti da. Budite oprezni i na sudskim parnicama i u javnom istupanju, možete biti vrlo krivo protumačeni i uvučeni u konflikt.

BIK: Na poslu samo radite, a ne osetite materijalne efekte tog rada. pretpostavljeni kao da treniraju strogoću i na vrlo neodmeren način vas uče disciplini. Ne ostavljajte ovaj posao, dok ne nađete sledeći. Povedite računa o mogućoj upali mokraćne bešike, žene bi trebalo da urade ginekološki, a muškarci urološki pregled, moguća je samo neka upala.

BLIZANCI: Vama je dosadilo da u ljubavi uvek izgledate kao da vi ne znate šta hoćete, a ustvari, partner vas mnogo uslovljava i stalno kao da testira vaše strpljenje i dubinu osećanja. Ukoliko imate decu tinejdžere, mogu biti jako buntovni i praviti vam niz problema. Samostalni umetnici i oni koji rade kreativne poslove, stalno će se kasniti sa radom.

RAK: U vašoj kući su svakodnevne svađe, a svi u porodici su jako nezadovoljni vama. Zameraju vam sve probleme koji su ih snašli. Poslušajte ih, oni zaista žele da vas pokrenu u smeru da nešto brzo i konkretno učinite za sve vas. Nije dobro sada rešavati pitanje kupoprodaje nekretnina, jer se mogu pojaviti pravne poteškoće.

LAV: Vaš um radi grozničavo, a komunikacija vam je u stilu "ne diraj Lava dok spava, ili jednostavnije rečeno, vi ste svađe i prepirka koja hoda. Ne budite tako strogi prema drugarima, braći, ili sestrama, jer ovaj osećaj da ste sve promašili i da vas niko ne poštuje dovoljno će proći, a vi ćete sve to marati da izgladite.

DEVICA: Sa novcem budite krajnje oprezni. Moguć je gubitak, da zaista izgubite novac, ili ne vodeći računa o svakom čeku, ili kreditnoj kupovini, upadnete u strašnu dužničku krizu.Ne trošite na luksuz, mada osećate nezadrživ nagon ka lepim stvarima baš sada. Ukoliko dobro iskoristite ovaj posao, možete dobiti novac preko posredovanja u poslu.

VAGA: Vama kao da su sve lađe potonule, a što je najgore, nije nestala lađa, nego čak i more. Više od sedam meseci, vi ćete se pitati da li išta u vašem životu ima smisla, ili jednostavno imate taj dar da sve promašite. Od vas se očekuje da jasno i glasno kažete šta želite i da, bez popuštanja, uđete u pravednu borbu za dobre ciljeve i pobedite.

ŠKORPIJA: Pazite šta govorite pred ljudima koji vam mogu postati neprijatelji. Budite krajnje oprezni kada ste u kontaktu sa osobama koje su u svađi,ili čak fizičkom obračunu, jer možete ne baš jeftino proći. Dakle, maksimalno se oslonite na svoju poslovično dobru intuiciju i uključite one "oči na leđima" i sa prijateljima, a još više sa neprijateljima.

STRELAC: Vaši prijatelji su vam toliko naporni da se pitate zašto oni od vas očekuju rešenje svih svojih problema i stalno im trebate. U nekim periodima možete imati osećaj da planirate nemoguće i da previše očekujete od života. Energija Marsa je vama dosta prijateljska, pa se potrudite i dajte sve od sebe da dobijete baš ono što vam treba.

JARAC: Svi koji rade u državnim institucijama, naročito povezanim sa pravosuđem, moraju proći svojevrsnu katarzu i preispitivanje, a sve što na bilo koji način krši moralne, ili pravne zakone, biće ne samo pod lupom, nego i pod mikroskopom. Ne zamerajte se sa nadređenima, osobam od uticaja, jer samo vi možete biti na gubitku.

VODOLIJA: Navalili ste da otputujete u inostranstvo, ali stalno imate neke poteškoće i prepreke. Studenti su postali svesni da je upis sledeće godine postao vrlo neizvestan i da su bili previše nedisciplinovani pa sad moraju harmoničnu energiju Marsa upotrebiti u stvaranje čuda i nadoknadu propuštenog vremena.

RIBE: Oko nasleđivanja, ili naplate sudskog, ili tek zakasnelog potraživanja, vi možete imati takve peripetije da se na trenutak možete zapitati ima li tome kraja. Budite spremni da pokažete kako je to jedino i isključivo rešenje i ne pristajte ni po koju cenu na odlaganja i kompromise. Ima šanse da stav sad, ili nikad: urodi plodom.

Horoskop uradila Tatjana Drobac (tel:  0906-202-070). Pišite astrologu na e-mail adresu: tatjanadrobac@hotmail.rs