Ko su NAJOPSESIVNIJI predstavnici Zodijaka!?

Želja da preuzmete kontrolu je kvalitet vredan pohvale. To ukazuje na vešt organizacioni talenat i uglavnom znači da naporno radite za svoje ciljeve. Međutim, ova osobina postaje kritična čim se dobronamerni fokus iznenada pretvori u opsesiju.

foto: Andrey_Popov/Shutterstock
foto: Andrey_Popov/Shutterstock
.

Pojedini astrolozi su mišljenja da zvezdana sazvežđa imaju poseban uticaj na to koliko je jak ovaj nagon kod svakog od nas i koliko smo opsesivni u životu, bili to ljubavni odnosi ili posao.

OVAN

Sigurno se ne osećate dobro kada ste stalno pod stresom? Onda bi možda trebalo da uzmete k srcu sledeći dobronamerni savet: imajte malo više poverenja u ljudska bića. Jer baš kao što vi, kao horoskopski znak Ovan, volite da sve imate pod kontrolom na poslu, ova osobina je primetna i u vašem privatnom životu. Ali samo zato što vam neko ne odgovori odmah ili nema vremena, ne morate da razvijate film u glavi. Zato pokušajte da budete malo manje opsesivni i napeti, ali malo više opušteniji i zadovoljniji. Ugodna filmska noć bi mogla pomoći, piše Ženski.magazin.

ŠKORPIJA

Želeli biste da budete savršeni. Ali budimo iskreni, fleksibilnost nije jedna od vaših najvećih prednosti. Prizjanjemo da imate druge kvalitete, pored entuzijazma za nešto i uvek dajete sve od sebe. Kombinovano, ove karakterne osobine vas čine borcem po prirodi, ali nedostatak fleksibilnosti može vam s vremena na vreme stati na put što u ovom slučaju može brzo dovesti do opsesivnog ponašanja. Zato se malo opustite, priuštite sebi opuštajuću kupku i zapišite u dnevnik: niko nije savršen.

STRELAC

Kao ambiciozan i dinamičan Strelac, voleli biste da sve uradite što brže i najbolje što možete. Vrlo je moguće da ćete zaboraviti sve oko sebe. Dakle, imati jasan fokus nije loša stvar. Međutim, ako zbog toga pate vaši prijatelji, porodica ili čak vaša veza, nikome ovo neće pomoći - a vama najmanje. Pošto ste poznati po svojoj odlučnosti, postavite sebi cilj da svojim voljenima posvetite malo više vremena.